Η Τάξη Δημιουργεί

Ακροβατώντας στον ...Κενώ

27/03/2016

Ακροβατώντας στον ...Κενώ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β2, Β3 και Β5 του 9ου Γυμνασίου Καλαμαριάς σας προσκαλούν στην θεατρική τους παράσταση "Ακροβατώντας στον ...Κενώ". 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 ΣΤΙΣ 10.00 (ΠΡΩΊ)

Η παράσταση στηρίζεται στο έργο "Ασκήσεις Ύφους" του Ρεημόν Κενώ και συμμετέχει στο Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς.
 
Με πόσους τρόπους μπορεί να περιγραφεί ένα ασήμαντο επεισόδιο, απ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στην καθημερινή μας ζωή; Με 99 (ενενήντα εννέα) απαντά ο Ραιημόν Κενώ και ιδού η απόδειξη:
«Οι Ασκήσεις Ύφους», ένα από τα πιο διασκεδαστικά και, σίγουρα, το πιο πρωτότυπο βιβλίο στην Ιστορία της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας. Σε κάποιο Παρισινό λεωφορείο, μιαν ώρα αιχμής, ένας αντιπαθητικός νεαρός ξεκινάει ένα καβγά με το διπλανό του «δι' ασήμαντον αφορμήν». Μ' ένα ανεξάντλητο καταιγισμό απολαυστικών ευρημάτων, ο Κενώ, ένας από τους πιο πνευματώδεις συγγραφείς του αιώνα μας, παρουσιάζει 99 παραλλαγές του επεισοδίου.

Τα παιδιά διάλεξαν και παρουσιάζουν 9 ασκήσεις ύφους σε παραλλαγή: 
Σημειώσεις
Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας
Ανάκριση
Ακριβές
Psycho
Στο Κομμωτήριο
Μάγκικο
Χωριάτικο
Αναπάντεχη Συνάντηση

Η προετοιμασία της παράστασης πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος των Βιωματικών δράσεων Β' Γυμνασίου Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης.