Nέα - Ανακοινώσεις

17/01/2022

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 63 ΤΡΙΜΗΝΙΤΩΝ Αναπληρωτών ΠΕ05 Γαλλικής γλώσσας εκ των οποίων 20 (18 Α.Π.Ω. και 2 Α.Μ.Ω.) στην ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ Εκπαίδευση και 43 (40 Α.Π.Ω. και 3 Α.Μ.Ω. ) στη ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ Εκπαίδευση για το Διδακτικό έτος 2021 - 2022.
Οι ανωτέρω συνάπτουν συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 111 του ν.4821/2021 (Α΄ 134), όπως ισχύει.
▪ Επί της διαδικασίας τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες και ανάληψης υπηρεσίας, οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να ανατρέξουν στην διεύθυνση www.minedu.gov.gr/anaplirotes όπου έχουν αναρτηθεί οι απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις.
Δήλωση προτίμησης τοποθέτησης και ανάληψη υπηρεσίας
Ημερομηνίες τρέχουσας φάσης πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με σύμβαση 3μηνης διάρκειας:
Υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης προτίμησης τοποθέτησης (μέσω ΟΠΣΥΔ) σε σχολικές μονάδες (για τις περιπτώσεις πρόσληψης σε περιοχή) την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022.
 Προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας από Παρασκευή 21 Ιανουαρίου έως Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.
 ΠΡΟΣΟΧΗ
• Η ανάληψη υπηρεσίας θα πρέπει να ολοκληρώνεται μέχρι τις 14.30 της εκάστοτε ημέρας που έχει οριστεί για ανάληψη υπηρεσίας, προκειμένου στη συνέχεια να διενεργούνται οι απαραίτητες επεξεργασίες ενημέρωσης στα πληροφοριακά συστήματα ΕΡΓΑΝΗ και Διαύγεια.
• Οι προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές που δύνανται να συνάψουν ψηφιακή σύμβαση μέσω του anaplirotes.gov.gr θα πρέπει να έχουν αποδεχτεί τη σύμβασή τους μέχρι τις 14:59 της ίδια μέρας που παρουσιάζονται στα σχολεία.
- Σε διαφορετική περίπτωση, ΔΕΝ διασφαλίζεται η ανάληψη υπηρεσίας του αναπληρωτή τη συγκεκριμένη ημέρα.
 
ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

 

Περισσότερα

10/01/2022

Προσλήψεις 12 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ05 Γαλλικής γλώσσας (10 Α.Π.Ω. και 2 Α.Μ.Ω.) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για το Διδακτικό έτος 2021 - 2022.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022.

Επί της διαδικασίας τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες (για τις περιπτώσεις που απαιτείται) και ανάληψης υπηρεσίας, οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να ανατρέξουν στην διεύθυνση www.minedu.gov.gr/anaplirotes όπου έχουν αναρτηθεί οι απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 

Περισσότερα

23/12/2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου A.P.L.F. - D.U. εύχεται στα μέλη και τους φίλους Χρόνια Πολλά. ❗
Δημιουργικό και ευτυχισμένο το νέο έτος❗

Περισσότερα

08/12/2021

Προσλήψεις αναπληρωτών Ε΄ Φάση
Δείτε τα ονόματα των 13 εκπαιδευτικών ΠΕ05 Γαλλικής γλώσσας που προσλαμβάνονται για το διδακτικό έτος 2021-20223 (3 ΑΜΩ στην Πρωτοβάθμια και 10 ΑΠΩ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση)
Πότε θα γίνει η ανάληψη υπηρεσίας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Τρίτη 14 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021.

Περισσότερα

23/11/2021

???? A.P.L.F. – D.U. : Σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2021-2023
???? Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητά μέλη του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου A.P.L.F. – D.U. είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε το 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο που αναδείχθηκε κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας και συγκροτήθηκε σε σώμα την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου σύμφωνα με το άρθρο 13 του Καταστατικού του Συλλόγου, από τα υποψήφια μέλη του που εκλέχτηκαν στις εκλογές του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου 2021, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 27, 29 και 12 του Καταστατικού του Συλλόγου, για διετή θητεία 2021-2023.
Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου 2021-2023 είναι η εξής :
▪ Πρόεδρος, Εκπρόσωπος στη CEO–FIPF: Κα Στέλλα Λεονάρδου
▪ Αντιπρόεδρος : Κα Φωστήρα Ιασονίδου
▪ Γενική Γραμματέας : Κα Αναστασία Μανά
▪ Ειδικός Γραμματέας : Κος Κωνσταντίνος Σουβατζόγλου
▪ Ταμίας : Κα Μαριάννα Λεονάρδου
▪ Μέλος 1 : Κα Ευδοκία Μαρανή
▪ Μέλος 2 : Κα Χριστιάνα Παπαδοπούλου
Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Στέλλα Λεονάρδου Αναστασία Μανά

Περισσότερα

19/11/2021

❗Jour du Prof de français 2021
????25 novembre 2021 Heure : 18.30 -20.00 - Evénèment en ligne
????Ce Jour du Prof sera consacré à l'enseignant en tant que personne, “Garder le moment fort : parlons en”
???? INVITATION
L’ A.P.L.F. – D.U., l’Institut Français de Thessalonique en collaboration avec la Coordinatrice Pédagogique de Macédoine Centrale et Occidentale,
invitent les professeurs de français de Grèce à l’occasion du Jour du Prof de français à une rencontre avec Mme Tania Manoloudi, psychologue et Diplomée du Département de Langue et de Littérature françaises, Université Aristote de Thessalonique.
???? Une rencontre, une discussion entre les profs et une spécialiste psychologue qui visent à réduire le stress et à diminuer la détresse physique des enseignants qui ont été appelés à faire face et à gérer des situations inédites et exigeantes dues à la pandémie de Covid-19

Περισσότερα

10/11/2021

Προσλήψεις Δ΄ Φάσης για το διδακτικό έτος 2021-22 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Γαλλικής γλώσσας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ Εκπαίδευση : 20 Α.Μ.Ω. 

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ Εκπαίδευση : 58 Α.Π.Ω. και 1 Α.Μ.Ω.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Τρίτη 16 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021.

Επί της διαδικασίας τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες (για τις περιπτώσεις που απαιτείται) και ανάληψης υπηρεσίας, οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να ανατρέξουν στην διεύθυνση www.minedu.gov.gr/anaplirotes όπου έχουν αναρτηθεί οι απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις.

 

Περισσότερα

10/11/2021

A.P.L.F. - D.U. : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ - Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στις 10.00 π.μ., Αίθουσα Αλλατίνη στο ισόγειο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης
???? ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ - ΕΛΛΑΔΑ A.P.L.F. - D.U.
Λεωφόρος Στρατού 2Α-54640 Θεσσαλονίκη / Τηλ/Fax: (+30) 2310 844911/ Εmail:info@aplf.gr
Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής και της Επιτροπής της Δυτικής Ευρώπης - Membre de la FIPF et de la CEO
????Μετά και από την έλλειψη απαρτίας στην 1η Τακτική Γενική Συνέλευση της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου 2021.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΜΕΛΗ
του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Πτυχιούχων Πανεπιστημίου ( A.P.L.F. D.U. ) στην 2η Τακτική (Εκλογοαπολογιστική) Γενική Συνέλευση και διεξαγωγής των εκλογών για τα όργανα του Συλλόγου το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 10.00 π.μ. στην Αίθουσα Αλλατίνη στο ισόγειο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, Λεωφόρος Στρατού 2Α, κατά την οποία, σύμφωνα με το Καταστατικό υφίσταται απαρτία με οσαδήποτε τακτικά μέλη οικονομικά τακτοποιημένα και αν προσέλθουν σε αυτή.
▪ Η προσέλευση των συναδέλφων θα γίνεται με αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων για είσοδο σε κλειστούς χώρους σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ (Πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test προ 48 ωρών και χρήση μάσκας).
Θέματα:
- Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ.
- Συζήτηση –ανταλλαγή απόψεων για θέματα του κλάδου.
- Εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου
- Εκλογή Νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής»
▪ Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Καταστατικού του Συλλόγου, δικαίωμα ψήφου για τη λήψη αποφάσεων στη Γενική Συνέλευση έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μέχρι και το έτος 2021 και τα νέα μέλη που θα εγγραφούν μέχρι την ημέρα της 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ή της 2ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.
▪ Δικαίωμα «εκλέγειν», (ψήφου), για τα όργανα του Συλλόγου έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μέχρι και το έτος 2021 και τα νέα μέλη που θα εγγραφούν μέχρι την ημέρα της 1ης Τακτικής ή της 2ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.
▪ Καλούμε όλες τις συναδέλφους και τους συναδέλφους να εγγραφούν στον A.P.L.F. – D.U. και να λάβουν ενεργά μέρος στις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών.
▪ Σύμφωνα με το Καταστατικό, άρθρο 29, τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μέχρι και το έτος 2021 και τα νέα μέλη που θα εγγραφούν μέλη του Συλλόγου που κατοικούν εκτός της έδρας του Συλλόγου (Θεσσαλονίκη) μπορούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την εκλογή των οργάνων του Συλλόγου - του νέου Δ.Σ. και της νέας Ε.Ε. - δια αλληλογραφίας, αποστέλλοντας τα ψηφοδέλτια που θα λάβουν με τις επιλογές των αναφερομένων σε αυτά.
▪ Πληροφορίες τηλ. 2310844911, 6972600734 και info@aplf.gr
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
H ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΣΤΕΛΛΑ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ ΦΩΣΤΗΡΑ ΙΑΣΟΝΙΔΟΥ
 
 
 
 
 

Περισσότερα

27/10/2021

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για τα όργανα του A.P.L.F. – D.U.  

 

Συνάδελφοι,

Το  Δ.Σ. του A.P.L.F. D.U.  καλεί όσες/όσους συναδέλφους ενδιαφέρονται να υποβάλλουν υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο ή την Εξελεγκτική Επιτροπή   για τη διετία 2021 - 2023 να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στη φόρμα

https://forms.gle/oHu1hF4rsiJw2mfDA

 μέχρι και το Σάββατο  30.10.2021 και ώρα 13.00

 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

     Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι οικονομικά τακτοποιημένοι (να έχουν τακτοποιήσει τις συνδρομές τους μέχρι και το έτος 2021) ή να εγγραφούν ως νέα μέλη μέχρι την ημέρα κατάθεσης της υποψηφιότητας τους.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΕΛΛΑ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ                                        ΦΩΣΤΗΡΑ ΙΑΣΟΝΙΔΟΥ

Περισσότερα

27/10/2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Πτυχιούχων Πανεπιστημίου  ( A.P.L.F. D.U. ) σε Τακτική (Εκλογοαπολογιστική) Γενική Συνέλευση και διεξαγωγής των εκλογών για τα όργανα του Συλλόγου  στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Λεωφόρος Στρατού 2Αδεδομένου ότι την προηγούμενη χρονιά που έπρεπε να γίνουν οι προβλεπόμενες βάσει του Καταστατικού Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής απαγορευόταν ρητά κάθε εκλογική διαδικασία, λόγω πανδημίας και γι’ αυτό άλλωστε δόθηκαν από το Υπουργείο παρατάσεις θητειών, λαμβάνοντας υπόψη και την ημερομηνία διαθεσιμότητας κατάλληλου χώρου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

           Ημερομηνία 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και διεξαγωγής των εκλογών για τα όργανα του Συλλόγου ορίζεται η Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 ώρα 17.00 , Γραφείο Συλλόγου, 2ος όροφος του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, για την οποία, σύμφωνα με το Καταστατικό απαιτείται η παρουσία των 2/3 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών για την ύπαρξη απαρτίας.

 

Ως ημέρα της 2ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ορίζεται το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στις 10.00 π.μ.,  Αίθουσα  Αλλατίνη στο ισόγειο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία, σύμφωνα με το Καταστατικό υφίσταται απαρτία με οσαδήποτε τακτικά μέλη οικονομικά τακτοποιημένα  και αν προσέλθουν σε αυτή.

 Η προσέλευση των συναδέλφων θα γίνεται με αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων για είσοδο σε κλειστούς χώρους σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ (Πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test προ 48 ωρών και χρήση μάσκας).

Θέματα:

           - Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ.

          - Συζήτηση –ανταλλαγή απόψεων για θέματα του κλάδου.

          - Εκλογή  Νέου Διοικητικού Συμβουλίου

          - Εκλογή Νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής»

Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Καταστατικού του Συλλόγου, δικαίωμα ψήφου για τη λήψη αποφάσεων στη Γενική Συνέλευση    έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μέχρι και το έτος 2021 και τα νέα μέλη που θα εγγραφούν μέχρι την ημέρα της  1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ή της 2ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Δικαίωμα «εκλέγεσθαι» και κατάθεσης δήλωσης της υποψηφιότητας τους για τα όργανα του Συλλόγου (καταληκτική ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2021 ώρα 13.00) έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μέχρι και το έτος 2021 και τα νέα μέλη που θα εγγραφούν μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης της υποψηφιότητας τους (πληροφορίες www.aplf.gr)

Δικαίωμα «εκλέγειν», (ψήφου), για τα όργανα του Συλλόγου έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μέχρι και το έτος 2021 και τα νέα μέλη που θα εγγραφούν μέχρι την ημέρα της 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ή της 2ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Καλούμε όλες τις συναδέλφους και τους συναδέλφους να εγγραφούν στον A.P.L.F. – D.U. και να λάβουν ενεργά μέρος στις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών.

Σύμφωνα με το Καταστατικό, άρθρο 29, τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μέχρι και το έτος 2021 και τα νέα μέλη που θα εγγραφούν μέλη του Συλλόγου που κατοικούν εκτός της έδρας του Συλλόγου (Θεσσαλονίκη) μπορούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την εκλογή των οργάνων του Συλλόγου  - του νέου Δ.Σ. και της νέας Ε.Ε. - δια αλληλογραφίας, αποστέλλοντας τα ψηφοδέλτια που θα λάβουν  με τις επιλογές των αναφερομένων σε αυτά.

Πληροφορίες  τηλ. 2310844911, 6972600734  και  info@aplf.gr

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Περισσότερα