Nέα - Ανακοινώσεις

02/11/2020

ΣΧΟΛΕΙΑ : Σε ΦΕΚ (4810 / 31 Οκτωβρίου 2020) δημοσιεύθηκε η Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69543 Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών κ.α. εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. η οποία μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει :
 
 

Περισσότερα

26/10/2020

 

Υπόμνημα σχετικά με την υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για αναβάθμιση εκπαιδευτικών ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας από Α.Μ.Ω. σε Α.Π.Ω.

Περιήλθε σε γνώση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας A.P.L.F. – D.U. από εκπαιδευτικούς ΠΕ05 Γαλλικής γλώσσας διορισθέντες σε νομούς ανά την Ελλάδα ως Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου (Α.Μ.Ω.) - με ανώτερο διδακτικό ωράριο 15 ώρες -  ότι παρά τις ισχύουσες διατάξεις δεν αναβαθμίζονται σε Αναπληρωτές Πλήρους Ωραρίου (Α.Π.Ω.)  παρότι υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες στο γνωστικό τους αντικείμενο ή ακόμα κι αν υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες - «κενά» στο Ολοήμερο και στην Ευέλικτη Ζώνη στα σχολεία, όπου υπηρετούν  ως Α.Μ.Ω..

Ενδεικτικά στο νομό Αιτωλοακαρνανίας υπάρχουν λειτουργικά κενά και υπάρχει σχετικό αίτημα από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας προς το Υπουργείο Παιδείας ώστε συνάδελφοι Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου (Α.Μ.Ω.) κλάδου ΠΕ05 Γαλλικής γλώσσας των προηγούμενων φάσεων (Α΄ και Β΄), να αναβαθμιστούν σε Αναπληρωτές Πλήρους Ωραρίου (Α.Π.Ω.)  καθώς είναι εφικτή η επαύξηση των διδακτικών  ωρών τους σε 24, όπως άλλωστε έγινε κανονικά αντίστοιχη αναβάθμιση Αναπληρωτών Μειωμένου Ωραρίου σε Πλήρους Ωραρίου συναδέλφων άλλων ειδικοτήτων (Μουσικής, Θεατρικής Αγωγής) οι οποίοι είχαν προσληφθεί επίσης στις προηγούμενες Α΄ και Β΄ φάση.

O Σύλλογος διερεύνησε τα παραπάνω αναφερόμενα:

Περισσότερα

20/10/2020

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου A.P.L.F. – D.U.
Προς : Διεύθυνση Π. Ε. Αν. Θεσ/νίκης
Κοιν. : Περιφερειακή Διεύθυνση Π. και Δ. Ε. Κεντρ. Μακεδονίας
Γραφείο Υφυπουργού Υ.ΠΑΙ.Θ.
Για μία ακόμη ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ σχολική χρονιά, την τέταρτη (4η), παρατηρείται το φαινόμενο της μεγάλης καθυστέρησης έγκρισης παραγγελίας των βιβλίων Β΄ Ξένης Γλώσσας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα

16/10/2020

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ05 με τρίμηνες συμβάσεις

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι προσλήψεις  13 αναπληρωτών εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ 05 Γαλλικής Γλώσσας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 25 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τρίμηνες συμβάσεις για την κάλυψη λειτουργικών κενών που προκύπτουν από την διασπορά της πανδημίας του Κορονοϊού, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για το διδακτικό έτος 2020-2021.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία εντός δύο εργάσιμων ημερών από την επομένη της ημερομηνίας τοποθέτησής τους σε σχολική μονάδα, σύμφωνα με την απόφαση του οικείου Διευθυντή ΕκπαίδευσηςΩς εκ τούτου, θα πρέπει να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερώνονται για τη διαδικασία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες.

ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

16/10/2020

ΛΥΚΕΙΟ : ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΗΜΕΡΗΣΙΟ & ΕΣΠΕΡΙΝΟ) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021
Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε με τη βοήθεια του ΙΕΠ Οδηγίες για την ύλη Ημερησίου και Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2020-2021
Ειδικότερα:
Για τη διδασκαλία της Γαλλικής γλώσσας στο ΓΕΛ λαμβάνεται υπόψη το ισχύον Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών Γαλλικής γλώσσας : ΥΑ 2896/Γ2/16-08-2000, ΦΕΚ Β΄/1082, τα αντίστοιχα εγχειρίδια/φάκελοι υλικού, καθώς και άλλες πηγές σχετικού εγκεκριμένου εκπαιδευτικού υλικού.
Συγκεκριμένα, ο/η εκπαιδευτικός καλείται:

Περισσότερα

16/10/2020

Υπουργείο Παιδείας : Οδηγίες για τη ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ στο Γυμνάσιο
Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 47/01-10-2020 του Δ.Σ), το υπουργείο Παιδείας απέστειλε στα Γυμνάσια τις οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων της Ξένης Γλώσσας για το σχολικό έτος 2020-2021.
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ Α ΄ Β ΄ Γ ΄ Τ Α Ξ Η Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Υ

Περισσότερα

12/10/2020

Γυμνάσιο: Πώς θα γίνει η αξιολόγηση των μαθητών που διδάσκονται τη Γαλλική γλώσσα.
Η αξιολόγηση των μαθητών του Γυμνασίου από το τρέχον σχολικό έτος (2020-2021) προκύπτει από τον συνδυασμό του Π.Δ. 126/2016 και τον Νόμο 4692 / 2020 που τροποποίησε κάποιες διατάξεις του.
Σύμφωνα με τα παραπάνω η Γαλλική γλώσσα διδασκόμενη ως Δεύτερη ξένη γλώσσα ανήκει στην Β΄ Ομάδα μαθημάτων. Ως εκ τούτου σχετικά με την αξιολόγηση των μαθητών που διδάσκονται τη Γαλλική γλώσσα , ισχύουν τα παρακάτω :

Περισσότερα

09/10/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ A.P.L.F. – D.U. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΚΑΣΟ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Περιήλθε σε γνώση του Συλλόγου μας κατόπιν σχετικών μηνυμάτων που έλαβε από συναδέλφους ειδικότητας ΠΕ05 Γαλλικής γλώσσας ότι «στην Κάσο και ίσως και σε άλλα νησιά και πόλεις διδάσκουν στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια γαλλικά και αγγλικά καθηγητές φυσικών επιστημών».
Ο Σύλλογος προχώρησε σε άμεση διερεύνηση των καταγγελλομένων προχωρώντας σε άμεση επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους αρμόδιους. Συγκεκριμένα :

Περισσότερα

06/10/2020

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι προσλήψεις  141 αναπληρωτών κλάδου ΠΕ05 Γαλλικής γλώσσας (106 Πλήρους Ωραρίου και 35 Μειωμένου Ωραρίου)  στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία εντός δύο εργάσιμων ημερών από την επομένη της ημερομηνίας τοποθέτησής τους σε σχολική μονάδα, σύμφωνα με την απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερώνονται για τη διαδικασία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες.

Περισσότερα

06/10/2020

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι προσλήψεις 31 αναπληρωτών κλάδου ΠΕ05  Γαλλικής Γλώσσας Μειωμένου Ωραρίου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Γ΄Φάση).  

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία εντός δύο εργάσιμων ημερών από την επομένη της ημερομηνίας τοποθέτησής τους σε σχολική μονάδα, σύμφωνα με την απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερώνονται για τη διαδικασία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες.

Περισσότερα