Nέα - Ανακοινώσεις

15/12/2019

A.P.L.F.   D.U. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Ευκαιρία να τα υποδεχτούμε με ένα δημιουργικό εργαστήριο εξοικείωσης με τη Γαλλική γλώσσα για μικρούς  μαθητές με τίτλο «Τα Χριστούγεννα στη Γαλλία».
O Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου (Α.P.L.F. D.U.), μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας (F.I.P.F.), διοργανώνει εργαστήριο εξοικείωσης με τη Γαλλική γλώσσα για παιδιά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν. Ημαθίας και τη Δημόσια  Βιβλιοθήκη Βέροιας, με θέμα : τα Χριστούγεννα στη Γαλλία.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Comment FLE avec les enfants” ή «Πώς τα παιδιά μαθαίνουν γαλλικά» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας (F.I.P.F.) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Γαλλοφωνίας (Ο.Ι.F.)  το οποίο υλοποιείται αποκλειστικά στην Ελλάδα από τον Σύλλογο A.P.L.F.  D.U.  και  θα λάβει χώρα στο φιλόξενο χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 από τις  5.30 μ.μ. έως τις 7.00 μ.μ.
Εμψυχώτρια του εργαστηρίου θα είναι η κ. Danaé Ioakimidis , Υπεύθυνη Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
Η δράση απευθύνεται σε όλα τα παιδιά 6-10 ετών που επιθυμούν να απασχοληθούν δημιουργικά και να υποδεχτούν τα Χριστούγεννα με ένα διαφορετικό τρόπο, συμμετέχοντας σε ένα χριστουγεννιάτικο δημιουργικό εργαστήριο εξοικείωσης με τη γαλλική γλώσσα.

Περιμένουμε λοιπόν να υποδεχτούμε με χαρά τους μικρούς μας φίλους την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, στις 5.30 -7.00 το απόγευμα, στη  Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Να είστε όλοι και όλες εκεί !

Για προεγγραφές στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/mPYskBUmytB67Z1N7

 

Περισσότερα

11/12/2019

A.P.L.F. D.U.

To πρόγραμμα "Comment flé avec les enfants" ή "Πως μαθαίνουν τα παιδιά Γαλλικά" της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας (F.I.P.F.) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Γαλλοφωνίας (Ο.I.F.) που υλοποιείται αποκλειστικά στην Ελλάδα από τον Σύλλογο A.P.L.F. D.U. συνεχίζει το ταξίδι του, αυτή τη φορά στις Σέρρες.
Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας SERRES - FOSSES και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών  θα πραγματοποιηθεί  εργαστήριο εξοικείωσης με τη Γαλλική γλώσσα
για μικρούς μαθητές σε χώρο της Βιβλιοθήκης.

Περισσότερα

09/12/2019

A.P.L.F. D.U.

To πρόγραμμα "Comment flé avec les enfants" ή "Πως μαθαίνουν τα παιδιά Γαλλικά" της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας (F.I.P.F.) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Γαλλοφωνίας (Ο.I.F.) που υλοποιείται αποκλειστικά στην Ελλάδα από τον Σύλλογο A.P.L.F. D.U. συνεχίζει το ταξίδι του, αυτή τη φορά στα  Τρίκαλα.
Το Σάββατο 14  Δεκεμβρίου 2019 σε συνεργασία με το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Δημόσιας Εκπαίδευσης  Ν. Τρικάλων και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων  θα πραγματοποιηθεί για μικρούς μαθητές εργαστήριο εξοικείωσης με τη Γαλλική γλώσσα στους χώρους της  Δημοτικής Βιβλιοθήκης με τίτλο " Η Γαλλική γωνιά των Χριστουγέννων"

Το εργαστήριο θα εμψυχώσει η κα Δανάη Ιωακειμίδου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικής Συνεργασίας για τη Γαλλική γλώσσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

 

Περισσότερα

08/12/2019

A.P.L.F. D.U.
To πρόγραμμα "Comment flé avec les enfants" ή "Πως μαθαίνουν τα παιδιά Γαλλικά" της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας (F.I.P.F.) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Γαλλοφωνίας (Ο.I.F.) που υλοποιείται αποκλειστικά στην Ελλάδα από τον Σύλλογο A.P.L.F. D.U. συνεχίζει το ταξίδι του στη Χαλκιδική.
Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί για μικρούς μαθητές Χριστουγεννιάτικο εργαστήριο εξοικείωσης με τη Γαλλική γλώσσα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου.
Το εργαστήριο θα εμψυχώσει η κα Δανάη Ιωακειμίδου, Υπεύθυνη Συνεργασίας για τη Γαλλική γλώσσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα

07/12/2019

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 το Υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησε  8 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 6 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι προσλαμβανόμενοι σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Δευτέρα 9 έως και την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, όπου και θα τοποθετηθούν, με απόφαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης, στις οικείες Σχολικές Μονάδες πρόσληψής τους, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2019-2020.

Περισσότερα

05/12/2019

27/11/2019

A.P.L.F.  D.U. / F.I.P.F. / O.I.F. 

Projet "Comment flé avec les enfants"
 
...et notre projet  arrive le samedi  30 novembre à Volos !
 

 

Περισσότερα

26/11/2019

A.P.L.F.  D.U./ F.I.P.F. / O.I.F. 

Notre projet "Comment FLE avec les enfants" continue son voyage à Larissa ! 

Περισσότερα

24/11/2019

23/11/2019

A.P.L.F.  D.U. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ  ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ  ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ Β΄ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ

Συνάδελφοι,

Για μία ακόμη σχολική χρονιά  παρατηρείται το φαινόμενο της μεγάλης καθυστέρησης έγκρισης παραγγελίας των βιβλίων Β΄ Ξένης Γλώσσας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 Επειδή σχετικά με το θέμα υπάρχει ανησυχία καθώς  λόγω της ελλείψεως των βιβλίων υφίσταται πραγματικό πρόβλημα ως προς τη διευκόλυνση της διδασκαλίας της Β΄ Ξένης Γλώσσας που αφορά τόσο στους διδάσκοντες όσο και στους διδασκόμενους μαθητές κρίνεται αναγκαία  η πληροφόρηση σας για τις ενέργειες επίλυσης του από την πλευρά του Συλλόγου.

Ως Πρόεδρος και εκπρόσωπος  του Συλλόγου πραγματοποίησα  από τα τέλη Σεπτεμβρίου επανειλημμένες  επισκέψεις στο Γραφείο Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Θεσσαλονίκης υποβάλλοντας πιεστικά το σχετικό αίτημα της αποστολής, το ταχύτερο δυνατόν,  ολοκληρωμένου φακέλου με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα στο αρμόδιο γραφείο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Η ενημέρωση εν τέλει προ ημερών ήταν από το Γραφείο Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Θεσσαλονίκης  ότι από την πλευρά τους έχουν πραγματοποιήσει τα δέοντα αλλά αναμένουν τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Επικοινώνησα με το γραφείο της Αντιδημάρχου Παιδείας ώστε να ενημερωθώ σχετικά με τη λήψη της σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης και την αποστολή της στο Γραφείο Σχολικών Επιτροπών του Δήμου.

Στις  20 - 11 - 2019  επικοινώνησα για μια ακόμη φορά με το γραφείο της Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Θεσσαλονίκης. Η γραμματέας της με διαβεβαίωσε ότι η Αντιδήμαρχος Παιδείας επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίλυση του όλου θέματος που δημιουργεί δυσλειτουργίες στη διδασκαλία του μαθήματος Β΄ Ξένης Γλώσσας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου και ότι αναμένεται η ανάρτηση από ημέρα σε ημέρα, στη «Διαύγεια» της σχετικής Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς η τελευταία έχει σταλεί αρμοδίως προ καιρού.

Κατόπιν τούτου ενημέρωσα σχετικά την αρμόδια υπάλληλο του Γραφείου Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Θεσσαλονίκης η οποία μου υποσχέθηκε πως μόλις αναρτηθεί η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη «Διαύγεια» θα συμπληρωθεί  ο σχετικός φάκελος με την εν λόγω απόφαση και ο ολοκληρωμένος πιά φάκελος θα σταλεί στο αρμόδιο γραφείο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν τούτου επικοινώνησα με το αρμόδιο γραφείο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και έλαβα τη διαβεβαίωση  ότι όταν λάβουν τα έγγραφα από το Δήμο Θεσσαλονίκης θα αποσταλούν άμεσα προς  έλεγχο από την Υ.Δ.Ε. .

Μετά  την ολοκλήρωση του σχετικού ελέγχου από την Υ.Δ.Ε. θα ακολουθήσει από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης η έγκριση  παραγγελίας των βιβλίων και σχετική ενημέρωση των σχολικών μονάδων.

Στέλλα Λεονάρδου

Πρόεδρος  A.P.L.F.  D.U. 

Περισσότερα