Nέα - Ανακοινώσεις

24/12/2018

Chers collègues,

le nouveau numéro 8-9 de la revue électronique «COMMUNICATION», renouvelé,

vient de sortir.

Vous pouvez le consulter ou l"imprimer en cliquant sur:

COMMUNICATION 8-9

Nous vous souhaitons

BONNE LECTURE

 

Περισσότερα

21/12/2018

20/12/2018

Αγαπητές/Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αποστέλλουμε οδηγίες σχετικά με την αξιολόγηση των μαθητών/μαθητριών Γυμνασίου, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. στο μάθημα της 2ης ξένης γλώσσας με την πεποίθηση ότι απαντούν σε ερωτήματα που θέτουν συνάδελφοι εκπαιδευτικοί γαλλικής και γερμανικής γλώσσας, και ότι θα βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή των σχετικών κείμενων διατάξεων.

Σ.Ε.Ε. Γαλλικής με έδρα το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής & επιστημονική ευθύνη στα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο & 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής

Μαρκαντωνάκης Στέλιος

Σ.Ε.Ε. Γερμανικής με έδρα το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής & επιστημονική ευθύνη στα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο & 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής & 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ν. Αιγαίου
Χατζηϊωάννου Αντιγόνη – Μέλισσα – Ίρις

Περισσότερα

18/12/2018

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του τμήματος Γαλλικών Στ τάξης του 15ου και 21ου Δ.Σ. Σερρών (σχολικό έτος 2017-2018) και την  υπεύθυνη καθηγήτρια τους Σταματούλα Μακρυπούλια για τη διάκριση τους με επιτυχία στο 2ο διαγωνισμό εικονογραφημένης ιστορίας στα γαλλικά Écris-moi un conte.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 Οι μαθητές του τμήματος γαλλικών Στ τάξης του 15ου και 21ου Δ.Σ. Σερρών (σχολικό έτος 2017-2018) και η υπεύθυνη καθηγήτρια γαλλικών Σταματούλα Μακρυπούλια  διακρίθηκαν με επιτυχία στον 2ο διαγωνισμό εικονογραφημένης ιστορίας στα γαλλικά Écris-moi unconte (Γράψε μου μία ιστορία) με θέμα Un voyage (ένα ταξίδι) που διοργανώθηκε από τις γαλλικές εκδόσεις  Le LivreOuvert (Ανοιχτό Βιβλίο) κατά την χρονική περίοδο Μάρτιος – Μάιος 2018. Οι γαλλικές εκδόσεις δημιούργησαν μία συλλογική έκδοση με τις πέντε καλύτερες ιστορίες από εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα που συμμετείχαν με επιτυχία στον διαγωνισμό και ανάμεσα σε αυτά η δημιουργία των μαθητών από το 15ο-21ο Δ.Σ. Σερρών.

Η ιστορία έχει ως τίτλο Unvoyage à la recherche des copains (Ένα ταξίδι προς αναζήτηση φίλων) με πρωταγωνιστή τον Μικρό Πρίγκιπα ο οποίος επισκέπτεται τη γη με σκοπό να κάνει φίλους και καταλαβαίνει ότι πρέπει να σεβόμαστε και να αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα των πολιτισμών ως προς την νοοτροπία και τον τρόπο ζωής αλλά και την ομοιότητα ως προς τα κοινά δικαιώματα των παιδιών, διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο όπου υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα των παιδιών. Η ιστορία που δημιουργήθηκε αποτελεί τελικό προϊόν του πολιτιστικού προγράμματος Για ένα καλύτερο αύριο «Προσεγγίζω τη διαφορετικότητα μέσα από την τέχνη, δημιουργικά και αλά γαλλικά» , Τοπικό Δίκτυο για τη διαφορετικότητα με όχημα τον γαλλικό πολιτισμό.

Περισσότερα

03/12/2018

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΟΓΟΥ / CONSEIL DES JEUNES CITOYENS

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τα θέματα της  6ης Μαθητικής Συνάντησης Δημοσίου Λόγου στα Γαλλικά

«CONSEIL DES JEUNES CITOYENS»

που θα διεξαχθεί στο Κολλέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

https://www.gymlyk.delasalle.gr/2014/12/conseil-des-jeunes-citoyens.html

Περισσότερα

02/12/2018

ΚΠΓ 11/2018 – Θέματα και απαντήσεις για τα επίπεδα Β και Γ της Γαλλικής γλώσσας

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ τα θέματα και οι απαντήσεις των εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2018 για τη Γαλλική γλώσσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

https://www.minedu.gov.gr/themata-exetasewn-kpg/38435-themata-noemvriou-2018

Περισσότερα

01/12/2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ - ΕΛΛΑΔΑ

ASSOCIATION DES PROFESSEURS DE LANGUE & DE LITTÉRATURE FRANÇAISES DIPLÔMÉS DES UNIVERSITÉS – GRÈCE

Λεωφόρος Στρατού 2Α-54640 Θεσσαλονίκη / Τηλ/Fax: (+30) 2310 844911/

Εmail: info@aplf.gr

Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής και της Επιτροπής της Δυτικής Ευρώπης

Membre de la FIPF et de la CEO

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ Β΄ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συνάδελφοι,

Σχετικά με το θέμα της καθυστέρησης έγκρισης παραγγελίας των βιβλίων Β΄ Ξένης Γλώσσας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, ως Πρόεδρος και εκπρόσωπος  του Συλλόγου επισκέφτηκα σήμερα για μια ακόμη φορά την αρμόδια υπάλληλο του Γραφείου Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η εν λόγω υπάλληλος  με πληροφόρησε ότι ολοκληρώθηκαν προ διημέρου όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από την πλευρά του Δήμου και ο ολοκληρωμένος φάκελος στάλθηκε στο αρμόδιο γραφείο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν τούτου επικοινώνησα με το αρμόδιο γραφείο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης απ’ όπου αφενός μεν μου επιβεβαίωσαν την αποστολή του ολοκληρωμένου φακέλου από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης αφετέρου με ενημέρωσαν ότι απεστάλη στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.)  προς έλεγχο.

Μετά  την ολοκλήρωση του σχετικού ελέγχου θα ακολουθήσει από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης η έγκριση  παραγγελίας των βιβλίων και σχετική ενημέρωση των σχολικών μονάδων.

Στέλλα Λεονάρδου

Πρόεδρος  A.P.L.F.  D.U. 

Περισσότερα

18/11/2018

Florilège-FIPF 2019 : « présent » – 4ème concours mondial d’écriture créative collective

Le 4ème concours mondial d’écriture créative collective “présent” est officiellement ouvert. Les classes ont jusqu’au 30 mars 2019 pour écrire une nouvelle ou un poème.

 

Περισσότερα

16/11/2018

Έγκριση υλοποίησης του Εκπαιδευτικού προγράμματος “Il était une fois la Méditérranée“ σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα προτείνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον κ. Λεωνίδα Παρτσανάκη , σε σύμπραξη με την κα Βαρβάρα Χρυσάφη, καθώς και με την κα Αγγελική Κοφίδου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας για να πραγματοποιηθεί σε σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης.  

 

Περισσότερα

09/11/2018

Χαιρετισμός Συντονίστριας Εκπαίδευσης Γαλλικής Γλώσσας προς τους καθηγητές Γαλλικής Β/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

Αγαπητοί /ές συνάδελφοι

Ως Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής γλώσσας με τοποθέτηση στο  2ο ΠΕΚΕΣ Θεσσαλονίκης, σας απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό, με αφορμή την έναρξη της επιστημονικής μας συνεργασίας, στο πλαίσιο της διδασκαλίας της Γαλλικής Γλώσσας στα σχολεία αρμοδιότητάς μου.

Εύχομαι και ελπίζω σε μια δημιουργική συνεργασία, στο πλαίσιο του επιμορφωτικού μου έργου, με συνεχή στήριξη του δύσκολου διδακτικού έργου σας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου.

Σας ενημερώνω ότι συχνά θα επικοινωνώ μαζί σας μέσω της υπηρεσιακής αλληλογραφίας που θα αποστέλλω στα σχολεία σας, ως ενημέρωση σε θέματα επιμόρφωσης (διοργάνωση σεμιναρίων, ημερίδων, βιωματικών εργαστηρίων, δειγματικών διδασκαλιών), νομοθεσίας που αφορούν στη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας, σε θέματα Προγραμμάτων Σπουδών, κοινοποίησης διδακτικού υλικού κ.ά.

Για την επικοινωνία σας  μαζί μου και για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί στο διδακτικό σας έργο, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο σταθερό τηλέφωνο της Γραμματείας του 2ου ΠΕΚΕΣ Θεσσαλονίκης: 2310643065 και στο κινητό μου τηλέφωνο, εφόσον χρειαστεί:  6977374675 καθώς και στο μέηλ μου: akofidou@hotmail.gr

Σε αναμονή της  συνάντησής μου μαζί σας, και μέχρι τότε, εύχομαι ολόψυχα σε όλους και όλες καλή μας συνεργασία και δύναμη!

H Συντονιστής/ρια

Εκπαιδευτικού Έργου

 

Δρ. Κοφίδου Αγγελική

 

Περισσότερα