Nέα - Ανακοινώσεις

30/03/2019

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Β/θμιας από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης έτους 2019

Για τον κλάδο Γαλλικής Φιλολογίας (ΠΕ05)  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΔΕΝ πραγματοποιήθηκαν μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης εκπαιδευτικών της συγκεκριμένης βαθμίδας πανελλαδικά,  σε σχολικές μονάδες, σε Μουσικά σχολεία, σε Καλλιτεχνικά σχολεία, αλλά και σε Πειραματικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης , εκτός από σε Κ.Ε.Σ.Υ.

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μεταθέσεις σε Κ.Ε.Σ.Υ.

Για τον κλάδο Γαλλικής Φιλολογίας (ΠΕ05)  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Με την Αρ.Πρωτ.: 49168/Ε2. /  29-03-2019 Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  μετατίθενται 6 εκπαιδευτικοί  του κλάδου Γαλλικής Φιλολογίας (ΠΕ05)  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   σε Κ.Ε.Σ.Υ., με εξειδίκευση στη συμβουλευτική στον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Περισσότερα

29/03/2019

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Α/θμιας από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης έτους 2019

Με την με Αρ. Πρωτ.: 49232/Ε2 / 29-03-2019 Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μετατίθενται από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης  18  εκπαιδευτικοί  του κλάδου Γαλλικής Φιλολογίας (ΠΕ05)  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.  

Οι μετατιθέμενοι οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσής τους, προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά σε σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές.

 Μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής τους οι μετατιθέμενοι παρουσιάζονται στις νέες τους θέσεις για ανάληψη υπηρεσίας με τη λήξη του διδακτικού έτους με την επιφύλαξη των διατάξεων της §5 του άρθρου 7 του Π.Δ. 50/1996 (ΦΕΚ 45Α), όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 6 του Π.Δ. 100/1997 (ΦΕΚ 94Α). Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί των οποίων η απόσπαση λήγει στις 31-8-2019.

 

Περισσότερα

17/03/2019

Οι 16 αλλαγές στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

 

Περισσότερα

06/03/2019

«Κρίση, δημογραφικές μεταβολές και επιπτώσεις στην εκπαίδευση»

Το δημογραφικό αλλάζει άρδην το εκπαιδευτικό σύστημα ;

Τις επιπτώσεις της κρίσης και της δημοσιονομικής προσαρμογής στην τρέχουσα και τη μελλοντική λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος διερευνά μελέτη του Ιδρύματος Βιομηχανικών και Οικονομικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), με τίτλο «Κρίση, δημογραφικές μεταβολές και επιπτώσεις στην εκπαίδευση» που είδε το φως της δημοσιότητας 17 – 12 – 2018, η οποία βασίζεται σε συλλογή και την επεξεργασία στοιχείων,  του ενιαίου πληροφοριακού συστήματος μηχανογραφικής υποστήριξης σχολικών μονάδων, «Myschool» και ανθολόγησε ο Σύλλογος μας. 

Περισσότερα

27/02/2019

ΔΩΡΕΑΝ e-book! Ψηφιακά εργαλεία για καθηγητές ξένων γλωσσών

https://xenesglosses.eu/2019/02/dorean-e-book-psifiaka-ergaleia-gia-kathigites-ksenon-glosson/

Με αφορμή τη συμπλήρωση 19 ετών λειτουργίας, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης meta|φραση  ζήτησε από ορισμένους εξαιρετικούς καθηγητές ξένων γλωσσών και εκπαιδευτικούς τεχνολόγους να συμβάλουν στη δημιουργία ενός e-book, αφιερωμένου σε εργαλεία που θα λύσουν τα χέρια κάθε καθηγητή ξένων γλωσσών.

Τα εργαλεία που επέλεξαν αφορούν σχεδόν κάθε πτυχή της σύγχρονης διδακτικής: την αξιολόγηση, τα εικονικά περιβάλλοντα διδασκαλίας, τις παρουσιάσεις, τη δημιουργία video tutorials, cartoons, κόμικς και animations, την έρευνα και την οργάνωση, την παινχιδοποίηση της μάθησης, την εικονική πραγματικότητα, τα infographics κ.ά.

Για να αποκτήσετε απολύτως δωρεάν το e-book, συμπληρώστε το email σας στη σχετική φόρμα και θα το λάβετε αυτόματα μέσω email.

Είμαστε σίγουροι ότι στις σελίδες αυτού του e-book θα ανακαλύψετε εργαλεία που θα δώσουν νέα πνοή στην καθημερινή εκπαιδευτική σας δραστηριότητα!

 

Περισσότερα

22/02/2019

Marathon de  lecture, le 16 mars 2019, 
å la Médiathèque de l’Institut Français de Thessalonique 

L’Association  des Professeurs de Langue et de Littérature Françaises, Diplômés des Universités (A.P.L.F.  D.U. Thessalonique – Grèce), l’Institut Français de Thessalonique et la  Coordinatrice Pédagogique de Macédoine Centrale et Occidentale Mme Angélique Kofidou  invitent tous  les enseignants  et les amis  francophones à participer  à un marathon de lecture  à travers les  pages de la pièce de Jean Giraudoux  La guerre de Troie n’aura pas   lieu.

La lecture aura lieu en français et en grec.

Venez nombreux  partager l'amour de la lecture.

Merci de nous  faire parvenir vos participations :https://docs.google.com/forms/d/1aNVk2TzeS4jcbjMnSEJVIQhnXu9U-no7RFDfWuEz2Bg/edit

Pour plus d’Informations vous pouvez vous adresser à 

Mme Stella Léonardou leonardoustel@gmail.com  et

Roula Iasonidou roula.iasonidou@gmail.com

  Parallėlement les  petits apprenants de FLE, de 8 - 11 ans  auront l'  occasion de lire  des textes simples de grands poètes français. Leur  présence  donnera une note d’optimisme sur l'avenir  de la lecture.

Περισσότερα

17/02/2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗΣ-ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, 17.00-20.00, η ΣΣΕ Γαλλικής γλώσσας κα Αγγελική Κοφίδου, το γαλλικό τμήμα της Ελληνογαλλικής Σχολή Καλαμαρί και το γαλλικό βιβλιοπωλείο Lelivreouvert - Thessalonique, σας προσκαλούμε σε Εργαστήριο Εκφραστικής-Θεατρικής Ανάγνωσης για εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας.

Η επιμόρφωση θα γίνει στην βιβλιοθήκη της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρίαπό την παιδαγωγική αντιπρόσωπο του βιβλιοπωλείου «LeLivreOuvert» και καθηγήτρια ΠΕ5 κα Σοφία Πασχαλούδη.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με προεγγραφή στο 2310 472115 (κα Ο.Άγγου, κα Μ. Καμηλιέρη)

Περισσότερα

16/02/2019

15/02/2019

21ος Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης στη γαλλική γλώσσα για μαθητές και φοιτητές

«POESIE EN LIBERTE»,  διεθνής διαγωνισμός ποίησης στη γαλλική γλώσσα

  • Ελεύθερη είναι η έκφραση ως προς τα θέματα και το στιλ των ποιημάτων
  • Συμμετοχή δωρεάν, ανοιχτή σε νέους 15 - 25 ετών, μαθητές λυκείων, φοιτητές, μαθητευόμενους και όλους όσους ακολουθούν επαγγελματική εκπαίδευση. 
  • Διαγωνισμός αποκλειστικά μέσω internet  www.poesie-en-liberte από 1 Ιανουαρίου έως 1 Απριλίου   

      https://www.alfavita.gr/epimorfosi/ekdiloseis/281209_21os-diethnis-diagonismos-poiisis-sti-galliki-glossa-gia-mathites-kai

Περισσότερα

11/02/2019

Πως πιστοποιείται η παιδαγωγική - διδακτική επάρκεια των ιδιωτικών εκπαιδευτικών προς πρόσληψη

Τι ισχύει για τους νεοπροσλαμβανόμενους - Δείτε αναλυτικά το έγγραφο

Εγκύκλιες οδηγίες για το αναγκαίο τυπικό προσόν της πιστοποιημένης παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας των νεοπροσλαμβανόμενων ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, η παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια, που στο εξής αποτελεί αναγκαίο τυπικό προσόν για την πρόσληψη εκπαιδευτικού στην ιδιωτική Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση, πιστοποιείται βάσει των διατάξεων των παρ. 4 και 5 του άρθρου 54 και μεταβατικά, βάσει των παρ. 2 και 3 του άρθρου 66 του ανωτέρω νόμου.

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/ypoyrgeio-paideias/280796_pos-pistopoieitai-i-paidagogiki-didaktiki-eparkeia-ton

Περισσότερα