Nέα - Ανακοινώσεις

07/06/2018

Σε συνέχεια των Εκλογών του A.P.L.F.  D.U. για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. για την διετία 2018-2020, που έλαβαν χώρα την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και μετά την καταμέτρηση και των επιστολικών ψήφων η τελική κατάταξη διαμορφώνεται κατά σειρά εκλογής των υποψηφίων ως εξής:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Τακτικά μέλη

Λεονάρδου Στέλλα

Θεοδωρίδου Ευσταθία

Παπαδοπούλου Αθηνά

Λεονάρδου Μαριάννα

 Ιασονίδου Φωστήρα

 Δωρικίδου Αντωνία

 Ιορδανίδου Ασπασία

Αναπληρωματικό μέλος

Απόστολος Ματσάγκος

Οι κυρίες Λεονάρδου Μαριάννα και Ιασονίδου Φωστήρα ισοψήφισαν όπως

και οι κυρίες Δωρικίδου Αντωνία και Ιορδανίδου Άσπα.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή

Άσπα Κοκότη

Βαταμίδου – Μαρασλίδου Βασιλική

Περισσότερα

31/05/2018

ΦΕΚ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Περισσότερα

29/05/2018

 Εργαστήριο Διδακτικής των Ζωντανών Γλωσσών του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Poitiers 

Διεθνές Συνέδριο 

1-2 Ιουνίου 2018

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου που οργανώνεται από το Εργαστήριο Διδακτικής των Ζωντανών Γλωσσών του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο τουPoitiers, την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018 και ώρα 09:30 στο Αμφιθέατρο Ι του ΚΕ.ΔΕ.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με εκτίμηση

Ρινέττα Κιγιτσιόγλου-Βλάχου, Αν. Καθηγήτρια, Τμ. Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Α.Π.Θ

Τηλ. 2310 997996

Rinetta Kiyitsioglou-Vlachou, Professeure associée,  Département de Langue et de Littérature françaises AUTH

Tel. : +2310 997996

 

  

Περισσότερα

26/05/2018

22/05/2018

Διαμαρτυρία - υπόμνημα με θέμα την κοινή αξιολόγηση απόσπασης εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ειδικοτήτων ΠΕ05, ΠΕ07.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Είμαστε μία ομάδα εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ειδικότητες ΠΕ07 (Γερμανικής γλώσσας) και ΠΕ05 (Γαλλικής γλώσσας) και με το παρόν υπόμνημα θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε εντονότατα για το υπάρχον καθεστώς διαχωρισμένης αξιολόγησης αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των ως άνω ειδικοτήτων.

Συγκεκριμένα κατά το διορισμό μας δεν υπήρχε η δυνατότητα επιλογής βαθμίδας εκπαίδευσης, παρότι οι δύο γλώσσες διδάσκονταν από τότε και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

Περισσότερα

18/05/2018

Aπόφαση κατανομής οργανικών θέσεων ειδικοτήτων ΠΕ05-Γαλλικής Γλώσσας, ΠΕ07 - Γερμανικής Γλώσσας, ΠΕ08 - Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ86 - Πληροφορικής και ΠΕ91 - Θεατρικής Αγωγής σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Περισσότερα

17/05/2018

6η ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ

18-19-20 Μαΐου

Ο Σύλλογος Α.P.L.F.  D.U. σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην 6η Γιορτή Πολυγλωσσίας την οποία οργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με θέμα «Η μόρφωση στο δρόμο για τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό» και θα πραγματοποιηθεί στις 18-19-20 Μαΐου στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Σας περιμένουμε όλους στο περίπτερο Γαλλία

Περισσότερα

16/05/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ05 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Την Τρίτη 15/5/2018  μέλη των Δ.Σ. των επιστημονικών ενώσεων των εκπαιδευτικών ΠΕ05 σε συνάντηση που πραγματοποίησαν με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας έλαβαν την διαβεβαίωση ότι το προσεχές χρονικό διάστημα το ΥΠΠΕΘ θα ολοκληρώσει τη διαδικασία απόδοσης των οργανικών θέσεων στους μεταταγμένους συναδέλφους των μη κοινών ειδικοτήτων – όπως αυτές είχαν συσταθεί ανά ειδικότητα και Διεύθυνση Εκπαίδευσης σύμφωνα με το ΦΕΚ 3391/τΒ’/20-10-2016.

Πιο συγκεκριμένα αναμένεται άμεσα να υπογραφεί το ΦΕΚ της απόδοσης των εν λόγω οργανικών θέσεων που επιλύει πλέον οριστικά και βάζει τέρμα στο συνεχές καθεστώς εργασιακής ομηρίας και υπηρεσιακής ανασφάλειας που βίωσαν οι μεταταγμένοι συνάδελφοι μας για μια ολόκληρη πενταετία.

Περισσότερα

16/05/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ05 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Περισσότερα

15/05/2018

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για τα όργανα του A.P.L.F.  έως την Tρίτη  22.05.2018 και ώρα 24.00

Το  Δ.Σ. του A.P.L.F. D.U.  καλεί όσες/όσους συναδέλφους ενδιαφέρονται να υποβάλλουν υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο ή την Εξελεγκτική Επιτροπή   για τη διετία 2018-2020 να αποστείλουν μήνυμα στο info@aplf.gr   μέχρι και την Τρίτη 22.05.2018 και ώρα 24.00.

Στο παραπάνω μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναφέρουν τα εξής στοιχεία:

· Ονοματεπώνυμο:

.  Όργανο (Διοικητικό Συμβούλιο: Δ.Σ. ή Εξελεγκτική Επιτροπή: Ε.Ε.) για το οποίο θέτουν υποψηφιότητα:

     · Τομέα απασχόλησης ( Μόνιμος εκπαιδευτικός εργαζόμενος στη Δημόσια Εκπαίδευση – Μη μόνιμος εργαζόμενος στη Δημόσια Εκπαίδευση ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος ή στην Ιδιωτική Εκπαίδευση με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ή  εργαζόμενος  ως ελεύθερος επαγγελματίας και γενικά Πτυχιούχος Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού με ισότιμο τίτλο σπουδών, πλην ιδιοκτήτη  Φροντιστηρίου.

· Βαθμίδα (για εργαζόμενους στο Δημόσιο):

    · Τηλέφωνο επικοινωνίας:

     . Ε-mail επικοινωνίας :

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

    . Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι οικονομικά τακτοποιημένοι (να έχουν τακτοποιήσει τις συνδρομές τους μέχρι το έτος 2017) ή να εγγραφούν ως νέα μέλη μέχρι την ημέρα κατάθεσης της υποψηφιότητας τους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Περισσότερα