Nέα - Ανακοινώσεις

14/05/2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Πτυχιούχων Πανεπιστημίου ( A.P.L.F. D.U. ) σε Τακτική Γενική Συνέλευση και διεξαγωγή των εκλογών για τα όργανα του Συλλόγου  στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Λεωφόρος Στρατού 2.

Ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και διεξαγωγής των εκλογών για τα όργανα του Συλλόγου ορίζεται η Πέμπτη 31 Μαΐου 2018(Γραφείο Συλλόγου στις 16.30).Στην περίπτωση κατά την οποία δεν επιτευχθεί όπως ορίζεται από το άρθρο 29 του Καταστατικού η απαιτούμενη απαρτία, ορίζεται ως ημέρα διεξαγωγής της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης η Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 στις 17.30 ( Αίθουσα Nehama, 2ος  όροφος).

Θέματα:

           - Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ.

- Εκλογή  Νέου Δ.Σ.

- Εκλογή Νέας Ε.Ε.»

Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Καταστατικού του Συλλόγου και απόφαση του ΔΣ, δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μέχρι και το έτος 2017 και τα νέα μέλη που θα εγγραφούν μέχρι την ημέρα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Δικαίωμα εκλέγεσθαι και κατάθεσης δήλωσης της υποψηφιότητάς τους για τα όργανα του Συλλόγου (καταληκτική ημερομηνία 22 Μαΐου ώρα 24.00) έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μέχρι και το έτος 2017 και τα νέα μέλη που θα εγγραφούν μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης της υποψηφιότητάς τους

Δικαίωμαεκλέγειν, για τα όργανα του Συλλόγου έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μέχρι και το έτος 2017 και τα νέα μέλη που θα εγγραφούν μέχρι την ημέρα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Σύμφωνα με το Καταστατικό, άρθρο 29,τα μέλη που (τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μέχρι και το έτος 2017 και τα νέα μέλη που θα εγγραφούν μέλη του Συλλόγου) κατοικούν εκτός της έδρας του Συλλόγου (Θεσσαλονίκη) μπορούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την εκλογή των οργάνων του Συλλόγου  - του νέου Δ.Σ. και της νέας Ε.Ε. - δια αλληλογραφίας, αποστέλλοντας τα ψηφοδέλτια που θα λάβουν.

Οδηγίες για ψηφοφορία με αλληλογραφία

Το εκτός έδρας του Συλλόγου, τακτικό μέλος, μπορεί να στείλει το ψηφοδέλτιο με σταυροδοσία προτίμησής του, μέσα στο μικρό φάκελο που εσωκλείεται στην παρούσα αλληλογραφία. Επάνω στο μικρό φάκελο δεν θα αναγραφεί κανένα στοιχείο . Στη συνέχεια , θα τοποθετήσει το μικρό φάκελο με το συμπληρωμένο ψηφοδέλτιο μέσα σε άλλο φάκελο στο πίσω μέρος του οποίου θα αναγράψει τη λέξη ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ και τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ του και θα τον ταχυδρομήσει έγκαιρα , στα γραφεία του Συλλόγου , Λεωφόρος Στρατού 2 , ΤΚ 54640 Θεσσαλονίκη.

Εφόσον παραληφθεί ΕΓΚΑΙΡΑ, μέχρι και την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογώναπό το Διοικητικό Συμβούλιο, θα παραδοθεί στην Εφορευτική Επιτροπή, η οποία θα ανοίξει την ημέρα των εκλογών τους εξωτερικούς φακέλους και θα ρίξει τους μικρούς κλειστούς λευκούς φακέλους που θα περιέχουν το ψηφοδέλτιο μέσα στην κάλπη ( άρθρο  29 του καταστατικού).

Παρακαλούνται όσα μέλη δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένα να φροντίσουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι του Συλλόγου δηλαδή την συνδρομή του έτους / των ετών που τυχόν οφείλουνέτσι ώστε  να έχουν δικαίωμα ψήφου στη ΓΣ.

Πληροφορίες
τηλ. 2310844911
email info@aplf.gr
website www.aplf.gr

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

         Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Περισσότερα

10/05/2018

Το Σωματείο Φίλων Κ.Ι.Θ., σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Ωραιοκάστρου,

παρουσιάζει το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, πάντα στις 8μμ,

στο θέατρο του ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

τη θεατρική παράσταση

ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΑΣΘΕΝΗΣ του Μολιέρου,

σε σκηνοθεσία  - θεατρική διδασκαλία Νέλλυς Δελή.

Σκηνικά – κοστούμια Νίκου Ιγνατιάδη

Χορογραφίες Σοφία Χατζήδου

Φωτογραφία Μάριου Λιάκου

 

Η είσοδος είναι 5 ευρώ, υπέρ των σκοπών του Σωματείου Φίλων Κ.Ι.Θ.

 

Περισσότερα

01/05/2018

29/04/2018

15ème Salon international du livre de Thessalonique

HELEXPO

HELEXPO, Avenue Egnatia 154 (à 20 mn à pieds du centre)

3-6 MAI 2018

Περισσότερα

25/04/2018

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: Διδασκαλία της 2ης Ξένης Γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2018-2019 

 

Περισσότερα

20/04/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΜΑΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ο πίνακας με τα Εξεταστικά Κέντρα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Μαίου 2018 και η κατανομή υποψηφίων σε αυτά.

 

 

Περισσότερα

17/04/2018

ASSOCIATION DES PROFESSEURS DE LANGUE & DE LITTÉRATURE FRANÇAISES DIPLÔMÉS DES UNIVERSITÉS – GRÈCE

2A, Leoforos Stratou, Thessalonique/Tél. (+30) 2310 844911

 Εmail:info@aplf.gr

Membre de la FIPF et de la CEO

 

CONCOURS CEO/FIPF  “Un patrimoine en partage

Lauréats du Concours


Le Conseil Administratif de l’A.P.L.F. D.U. remercie et félicite tous les collègues enseignants de FLE et leurs élèves qui ont participé avec leurs  productions originales au concours organisé par la Commission de l’Europe de l’Ouest (CEO) de la Fédération Internationale des Professeurs de Français (FIPF) dont l’A.P.L.F. D.U. est membre actif.

Le choix fut particulièrement difficile parmi des productions tellement intéressantes et chaleureuses.

Le Jury composé  de  Mme Varvara Chryssafi, Conseillère Scolaire de régions de Thessalonique et de Chalkidiki, de la part de l’Association Mme Stella Léonardou, Présidente, Mme Penelope Chrystalli, Vice-Présidente, Amalia Giga, Sécrétaire Générale et Stamatia Trikola, Sécrétaire Adjointe a décidé de décerner les prix suivants:

Niveau national

Prix d'excellence

Les productions ci-dessous  participeront en plus au même concours, niveau européen.

Primaire

Catégorie – Vidéo

Ecole primaire de Pentalofos,

Professeur responsable : Mme Olga Omouridou  

Elèves participants: Hélène Balouti, Andriana Malakoudi, Georges Sapanis de Christos, Georges Sapanis de Ilias.

 Secondaire 

 Catégorie - Vidéo

 1er Collége de Komotini

 Professeur responsable : Mme Smaragda Polyzoidou

Participants: Argyro Banioti, Charalambos Charitopoulos, Nicolas Peltekis, Saϊt Hilmi Eren, Nicolas Sklavos-Karamoussalidis, Aϊtsa Tsopan Housseϊn (élèves) et Eleni Margariti (professeur)

Catégorie- Texte

1er Lycée de Katerini,

Professeur responsable : Mme Paraskevi Keramidiotou

 Elève auteur: ​ NICOLAS KAZAKLARIS

Le Jury a pris la décision d’attribuer au niveau national un prix spécial  à l’école Musicale de Kavala

Professeur responsable : Apostolos Matsagkos

Elèves participants : Alexandra Lagani, Chrysanthi Chatzatoglou, Michel Bilalas, Vergos Pakos, Nicolas Bougioukas, Juliette Athanasiadou, Panagiotis Varsamidis, Angélique Voulgaraki, Constantina Delithanasi, Eli kanaki, Irène Baroptès, Dimitra Batalogianni, Marialena Blouchou, Angélique Nestoridou, Hilma Softa, Fotini Timamopoulou.

 

          La Présidente                    La Secrétaire Générale

 Stella Leonardou                     Amalia Giga

 

Περισσότερα

04/04/2018

30/03/2018

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ 2018-2019

Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2018-2019.

Περισσότερα

30/03/2018

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2018-2019 

Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, ΣΜΕΑΕ και ΕΕΕΕΚ, ΚΕΔΔΥ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία για το διδακτικό έτος 2018-2019.

 

Περισσότερα