Nέα - Ανακοινώσεις

30/03/2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΣΕΡΡΕΣ - FOSSES
O Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας ΣΕΡΡΕΣ-FOSSES
οργανώνει εκδρομής στη Νορμανδία και στα Κάστρα του Λίγηρα.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο ταξιδιωτικό πρακτορείο της κας Ευαγγελίας Θωμόγλου, Γρ.Λαμπράκη 1, τηλ.2321025397, 2321025341 
 
Με εκτίμηση 
Το Δ.Σ του Συλλόγου 

Περισσότερα

28/03/2018

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙ

Διαγωνισμός εκφραστικής ανάγνωσης

Παράταση εγγραφών

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο 5ος Διαγωνισμός Εκφραστικής Ανάγνωσης στα γαλλικά θα διεξαχθεί στην Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί στις 28 Απριλίου 2018. Δίνεται παράταση στις εγγραφές μέχρι τις 12 Απριλίου, ώστε όσοι ενδιαφέρονται ακόμη, να δηλώσουν συμμετοχή στο φετινό διαγωνισμό με ιστορίες μυστηρίου γιατί υπάρχει ακόμα περιθώριο χρόνου για την προετοιμασία των μαθητών.

Σας προσκαλούμε όλους σε αυτό το διαγωνισμό που έχει στόχο την κινητοποίηση των μαθητών στην εκμάθηση και αγάπη της γαλλικής γλώσσας. Δηλώστε συμμετοχή στην ιστοσελίδα της σχολής μας με τους μαθητές σας από δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, αλλά και μαθητές φροντιστηρίων και ιδιαιτέρων μαθημάτων.

Δώστε μας την ευκαιρία να προωθήσουμε την γαλλική γλώσσα μέσα από την ευγενή άμιλλα και όχι τον ανταγωνισμό, να εμπνεύσουμε τους μαθητές μας μέσα από αναγνώσματα που θα αναδείξουν την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα αυτής της τόσο αγαπητής μας γλώσσας που αποτελεί και αντικείμενο την διδασκαλίας μας. Σας περιμένουμε!

       Μαρία Καμηλιέρη

Υπεύθυνη γαλλικού τμήματος Καλαμαρί

 

Περισσότερα

28/03/2018

ΤΑΜΕΙΟ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ (MASTER ) ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων 2018 – 2019

Στο πλαίσιο του Ταμείου κινητικότητας της ελληνικής νεολαίας, η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας/Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας της Γαλλίας και της αεροπορικής εταιρείας Air France, έχει καθιερώσει ένα πρόγραμμα υποτροφιών Αριστείας που απευθύνεται σε Έλληνες πτυχιούχους ελληνικών πανεπιστημίων για σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στη Γαλλία.

Περισσότερα

24/03/2018

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. 2018

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι μεταθέσεις 9 εκπαιδευτικών ειδικότητας Γαλλικής-ΠΕ05 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Γενικής Εκπαίδευσης.

Οι μετατιθέμενοι οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσής τους, προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά σε σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές. Μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής τους παρουσιάζονται στις νέες τους θέσεις για ανάληψη υπηρεσίας μέχρι 21-6-2018. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί των οποίων η απόσπαση λήγει στις 31-8-2018.

Οι Διευθυντές, Υποδιευθυντές Σχολικών Μονάδων, οι Διευθυντές Διευθύνσεων και οι Σχολικοί Σύμβουλοι αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά τη λήξη της θητείας τους.

Oι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης και δεν ικανοποιήθηκε, δεν μετατίθενται είτε διότι δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις είτε διότι υπολείπονται των μονάδων μετάθεσης αυτών που μετατίθενται.

Περισσότερα

24/03/2018

ΥΠ.Π.Ε.Θ.: Προκήρυξη εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α περιόδου (Μάιος) 2018

Περισσότερα

19/03/2018

ΥΠ.Π.Ε.Θ.: Έκδοση αποτελεσμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, εξεταστικής περιόδου Δεκεμβρίου 2017

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Δεκεμβρίου 2017, για τη Γαλλική γλώσσα και για τα επίπεδα :

α)   Β   (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test).

β) Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από 

- το διαδίκτυο στην ιστοσελίδα: https://kpgresults.it.minedu.gov.gr/
Στην παραπάνω ιστοσελίδα αναρτώνται οι καταστάσεις με την αναλυτική βαθμολογία ανά ενότητα καθώς και τη συνολική βαθμολογία κάθε υποψηφίου. Οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση με τη χρήση του οκταψήφιου κωδικού τους, που αναγράφεται στη καρτέλα υποψηφίου καθώς και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες των ονομαστικών τους στοιχείων (Επώνυμο, Όνομα, Όνομα πατρός, Όνομα μητρός).
- τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου είχαν οριστικοποιηθεί οι αιτήσεις των υποψηφίων (το τηλέφωνο της κάθε υπηρεσίας αναγράφεται στο Δελτίο Εξεταζομένου).
Οι επιτυχόντες αναμένεται ότι θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα πιστοποιητικά τους από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου είχαν οριστικοποιήσει την αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις, εντός διμήνου, έχοντας μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου ή το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Σε περίπτωση παραλαβής πιστοποιητικού από τρίτο πρόσωπο, απαιτείται εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής και η ταυτότητα του.
Σημειώνεται ότι οι επόμενες εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας θα πραγματοποιηθούν το β’ δεκαπενθήμερο του Μαΐου 2018. Για τις ακριβείς ημερομηνίες εξετάσεων το ΥΠ.Π.Ε.Θ. θα εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου.

 

Περισσότερα

15/03/2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, 11:00 π.μ.

Kέντρο Έρευνας - Μουσείο Τσιτσάνη

 

 Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της πόλης μας στον περσινό Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία, τα Τρίκαλα συμμετέχουν και φέτος στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας, και παίρνουν μέρος για 2η συνεχή χρονιά στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης, με το γνωστό και αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους βιβλίο «Le Petit Prince» του Γάλλου συγγραφέα Antoine de Saint-Exupéry.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» αποτελεί ένα από τα πλέον πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο καθώς έχει μεταφραστεί σε 250 γλώσσες.

Σας προσκαλούμε να διαβάσουμε μαζί τον «Μικρό Πρίγκιπα» από το πρωτότυπο κείμενο στη γαλλική γλώσσα, αλλά γιατί όχι και από τη μετάφρασή του στα ελληνικά, για όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν αλλά δεν γνωρίζουν καθόλου γαλλικά.

 

Ελάτε να γίνετε κι εσείς μέρος της ομάδας ανάγνωσης! Ελάτε να μεταδώσουμε όλοι μαζί τα υπέροχα και πάντα επίκαιρα μηνύματα για την αγάπη, τη φιλία και την ειρήνη, μέσα από την ανάγνωση του συμβολικού, ποιητικού και τρυφερού σύγχρονου παραμυθιού του Antoine de Saint-Exupéry.

Ο Antoine de Saint-Exupéry έζησε στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα και όντας αεροπόρος, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην κατάκτηση των αιθέρων της πολιτικής και της στρατιωτικής αεροπορίας μέχρι που σκοτώθηκε, τελικά, κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, το 1944.

Έγινε ευρέως γνωστός χάρη στον «Μικρό Πρίγκιπα» ενώ τα βιβλία που τον χαρακτηρίζουν απόλυτα είναι η «Γη των Ανθρώπων» και «Το Ταχυδρομείο του Νότου» καθώς αποτυπώνουν έντονα το βαθύ φιλοσοφικό του στίγμα, σε σχέση με τη ζωή και τον προορισμό της.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου μας apftrikala@gmail.com και στα τηλέφωνα : 6978416141 (What’s up) και 6939068430.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Eκδηλώσεων του Κέντρου Έρευνας - Μουσείου Τσιτσάνη (παλιές φυλακές), το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, στις 11:00 π.μ.

                 

                   

                     Σας περιμένουμε όλους!!!            Venez nombreux!!!

Περισσότερα

03/03/2018

01/03/2018

INSTITUT FRANCAIS DE THESSALONIQUE

"Francophonie 2018"

Ateliers scolaires du 5 au 30 mars

Περισσότερα

26/02/2018

Η Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, προσκαλούν τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στην προβολή της ταινίας « Un film avec toi » (2015, 52’) του Jean-Daniel Lafond, την Πέμπτη 8 Μαρτίου, ώρα 12.00, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας (Πλατεία Αριστοτέλους).

Η ταινία συμμετέχει στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και θα προβληθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας, αλλά και με αφορμή τον εορτασμό της Γαλλοφωνίας, τον Μάρτιο.

Η ταινία έχει ελληνικούς υπότιτλους και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη, κατόπιν εγγραφής στην υπηρεσία εκπαιδευτικής συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (τηλ. 2310 821 231, education@ift.gr)

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ταινία είναι αφιερωμένη στην Michaëlle Jean που διετέλεσε Gouverneure générale du Canada από το 2005 έως το 2010, ενώ σήμερα είναι Γενική Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας (O.I.F.). Έχει επίσης ιδρύσει την Fondation Michaëlle Jean που μεταξύ άλλων προωθεί τα δικαιώματα και την ενεργό συμμετοχή των γυναικών αλλά και την συμμετοχή των νέων στα κοινά. Μπορείτε να δείτε το πλήρες βιογραφικό της εδώ:  http://www.fmjf.ca/fr/a-propos-de-nous/mission/notre-equipe/our-founders/ .

Πληροφορίες για την ταινία: https://www.onf.ca/film/film_avec_toi/

Το τρέιλερ της ταινίας: https://vimeo.com/158678405

 

Περισσότερα