Nέα - Ανακοινώσεις

24/09/2018

ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Όλες οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης απαιτούν να εγκριθούν όλα τα Ολιγομελή τμήματα των  Γυμνασίων, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και όλα τα ξενόγλωσσα τμήματα χωρίς τους υπάρχοντες περιορισμούς.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές

στην συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης την Τρίτη 25/9,στις 2μμ.

 Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Σεπτέμβριος, 2018 - 10:29 http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/oles-oi-elme-tis-thessalonikis-apaitoyn-na-egkrithoyn-ola-ta-tmimata-ton#ixzz5S1d9EbNV


Παρά τις επανειλημμένες παραστάσεις διαμαρτυρίες και υπομνήματα των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ και τις τεκμηριωμένες και αιτιολογημένες προτάσεις των σχολείων, εξακολουθούν να μην εγκρίνονται από το υπουργείο δεκάδες ολιγομελή τμήματα στο νομό Θεσσαλονίκης στα ΕΠΑΛ, τα ΓΕΛ και τα γυμνάσια.

 Η πλήρης εφαρμογή της Υ.Α Φίλη του 2016 για τον ασφυκτικό και αντιπαιδαγωγικό  ελάχιστο αριθμό μαθητών, προκειμένου να συγκροτηθούν τμήματα σε τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ και κατευθύνσεων και Ο.Π. στα ΓΕΛ, έχει ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση από τον χάρτη εκατοντάδων τμημάτων στα ΕΠΑΛ σε όλη τη χώρα  και τώρα επεκτείνεται και στα ΓΕΛ. 

  Οι μαθητές εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν την ειδικότητα, την Ο.Π. ή την ξένη γλώσσα που επιθυμούν και έχουν ήδη ξεκινήσει ή να μετακινηθούν σε άλλο σχολείο ή στην χειρότερη εκδοχή για τους εργαζόμενους μαθητές των εσπερινών να εγκαταλείψουν τελείως το σχολείο. Το υπουργείο περιφρονεί τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τους ζητά την πιο κρίσιμη στιγμή να αλλάξουν εκβιαστικά  επιλογές ή σχολείο και ότι αυτό συνεπάγεται στην επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Είναι φανερό πως η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την  μη έγκριση των τμημάτων αν δεν αποτραπεί, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση των μικρότερων ΕΠΑΛ και ΓΕΛ και θα οδηγήσει σε λιγότερα και μεγαλύτερα σχολεία, που θα μπορούν να καλύπτουν τον ελάχιστο αριθμό μαθητών. Η μετακίνηση των μαθητών σε άλλα σχολεία θα συμπαρασύρει και θα μειώσει τα τμήματα γενικής παιδείας.

Βάλλει επίσης εναντίον των  εργασιακών  δικαιωμάτων  των εκπαιδευτικών, αφού η μη έγκριση των ολιγομελών στα ΕΠΑΛ και στα ΓΕΛ σημαίνει νέα πλεονάσματα εκπαιδευτικών, περικοπή θέσεων αναπληρωτών, καθυστερεί και περιπλέκει τις υπηρεσιακές μεταβολές.

 Η απαρέγκλιτη τήρηση των δημοσιονομικών κοφτών και των αιματηρών πλεονασμάτων από το Υπουργείο Παιδείας, η ψήφιση της συγχώνευσης σχολείων στα μέτρα της γ΄ αξιολόγησης  τον Γενάρη του 2018 βάλλει ευθέως εναντίον της δημόσιας παιδείας ως κοινωνικού αγαθού.

Καμιά αναμονή, τα περιθώρια στενεύουν!

Η  καθολική αντίδραση   εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων είναι η μοναδική διέξοδος, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.  

Τώρα χρειάζεται νέα  μαζική αποφασιστική κινητοποίηση για :

 Να εγκριθούν όλα τα τμήματα σε  ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και να μπορούν όλα τα παιδιά να σπουδάζουν στο σχολείο τους.

  • Να αναπτυχθούν όλα τα τμήματα γενικής παιδείας, ξενόγλωσσα, με μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
  • Ανώτερος αριθμός 20 μαθητές στο τμήμα-15 στις κατευθύνσεις.

 Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές

στην συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης την Τρίτη 25/9,στις 2μμ.

 Τα  Δ.Σ. των ΕΛΜΕ-Θ


 

Περισσότερα

24/09/2018

 ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ  Β1 ΕΠΙΠΕΔΟΥ (ΤΠΕ)

ΑΙΤΗΣΕΙΣ από   20  έως  28  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2018 

Οι αιτήσεις για την επιμόρφωση Β1 ΕΠΙΠΕΔΟΥ ξεκινούν από 20 έως 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 στις 16.00 (Α’ φάση υποβολής αιτήσεων και κατανομής των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα επιμόρφωσης με διαδικασία ηλεκτρονικής κλήρωσης ) http://e-pimorfosi.cti.gr/ 

 Από 01 έως 05 Οκτωβρίου 2018 στις 16.00 (Β' Φάση θα γίνει δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων Α’ Φάσης και Β’ Φάσης υποβολής και επικαιροποίησης αιτήσεων από εκπαιδευτικούς που δεν κληρώθηκαν σε προγράμματα που υλοποιούνται ή νέους ενδιαφερομένους, με σκοπό τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν και την εν γένει συμπλήρωση κενών θέσεων, με σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Κατ’ εξαίρεση στην επικείμενη περίοδο επιμόρφωσης Β1 έχουν δικαίωμα συμμετοχής εκπαιδευτικοί ΟΛΩΝ των κλάδων και ειδικοτήτων που ΔΕΝ έχουν λάβει την πιστοποίηση   Α' επιπέδου ΤΠΕ. 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: η επιμόρφωση Β1 επιπέδου ΤΠΕ (Εισαγωγική επιμόρφωση για την εκπαιδευτική αξιοποίηση ΤΠΕ) απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ΟΛΩΝ των ΚΛΑΔΩΝ και ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (περιλαμβανομένων των υπηρετούντων ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ) και  σ’ αυτούς, που ΔΕΝ έχουν πιστοποιηθεί στο Α΄ ΕΠΙΠΕΔΟ.

  • ΈΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: τα μαθήματα προβλέπεται να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, και να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιανουαρίου 2019.



 

Περισσότερα

22/09/2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤHN ΕΠΙΜΟΡΦΩΣH ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

https://xenesglosses.eu/2018/09/schetika-tin-epimorfosi-ekpaideftikon-ksenon-glosson-sta-nea-programmata-spoudon/

Ενημερώνουμε τους/τις εκπαιδευτικούς Ξένων Γλωσσών κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07 και ΠΕ34 (μόνιμους, αναπληρωτές/ωρομίσθιους και εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων) Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, ότι ολοκληρώθηκε ο Α΄ κύκλος επιμόρφωσης στα Νέα Προγράμματα Σπουδών των Ξένων Γλωσσών (ΕΠΣ-ΞΓ) και Προγράμματα Εκμάθησης της Αγγλικής στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (ΠΕΑΠ). Η επιμόρφωση διάρκειας έξι ωρών πραγματοποιήθηκε από τους Σχολικούς Συμβούλους Ξένων Γλωσσών στις περιοχές ευθύνης τους κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2018.

 

Περισσότερα

22/09/2018

Οδηγίες για τη διδασκαλία της Γαλλικής Γλώσσας στο Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και  ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2018 – 2019

Περισσότερα

21/09/2018

 INSTITUT FRANCAIS DE THESSALONIQUE

Chères enseignantes, chers enseignants,

En ce mois de septembre, nous avons le plaisir de vous souhaiter une bonne rentrée, en espérant que cette nouvelle année scolaire soit remplie de créativité, de dynamisme et de toujours plus d’initiatives.

Tout au long de l’année, le Service de Coopération Educative de l’Institut Français de Thessalonique est à votre écoute pour toute question ou demande relative aux problématiques auxquelles vous êtes confrontés en tant qu’enseignant. Il nous est cher de vous accompagner durant votre mission et de mettre à votre disposition les moyens nécessaires à sa réussite.

Nous profitons de ce mail de rentrée pour vous rappeler également que vous avez la possibilité de bénéficier d’un premier atelier scolaire dans nos locaux et ce à l’occasion de la Journée Européenne des Langues. Pour vous inscrire, contactez-nous !

Nous vous souhaitons une excellente reprise.

« Enseigner, c’est apprendre. »

Cordiales salutations,

Athena Missios

Chargée de mission pour le français

Service de coopération éducative

T. 2310 821 231 (115)

F. 2310 841 283

www.ift.gr | facebook »

         

Περισσότερα

18/09/2018

06/09/2018

02/09/2018

29/08/2018

28/08/2018

Ύλη και οδηγίες διδασκαλίας των Ξένων Γλωσσών του Δημοτικού σχολείου

   Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Πράξη 33/26- 7-2018 του Δ.Σ.) το υπουργείο Παιδείας απέστειλε στις σχολικές μονάδες τη διδακτέα ύλη και οδηγίες διδασκαλίας των Ξένων Γλωσσών (Αγγλικά-Τάξεις: Α ́-Στ ́, Γαλλικά-Τάξεις: Ε ́-Στ ́, Γερμανικά -Τάξεις: Ε ́-Στ ́) του Δημοτικού σχολείου.

Περισσότερα