Nέα - Ανακοινώσεις

09/08/2018

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ  Β΄ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ  ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  

Περισσότερα

01/08/2018

Διαδικασία προμήθειας βιβλίων Γαλλικής και Γερμανικής για τις Ε' και ΣΤ΄τάξεις του Δ.Σ. κατά το σχολικό έτος 2018-2019

Περισσότερα

01/08/2018

Διαδικασία προμήθειας βιβλίων Γαλλικής και Γερμανικής για τις Ε' και ΣΤ΄τάξεις του Δ.Σ. κατά το σχολικό έτος 2018-2019

Περισσότερα

30/07/2018

 Έγκριση καταλόγου κατάλληλων βιβλίων Γαλλικής Γλώσσας για τις Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου 2018-2019

Περισσότερα

28/07/2018

18/07/2018

Έκδοση αποτελεσμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2018 για τις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Εξετάσεων  του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2018 , για τις  γλώσσες :  Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική για τα επίπεδα :

α) Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test), στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική Ιταλική και Ισπανική

β) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική και

γ) Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική, που πραγματοποιήθηκαν στις 19  και 20 Μαΐου 2018 .

 

Περισσότερα

09/07/2018

Concours de photos «Et en plus, c’est sympa d’apprendre le français !»

Le premier prix est une participation à un des deux congrès régionaux de la FIPF prévus en 2019 : soit Dakar (juin 2019) soit Athènes (septembre 2019) selon la zone de résidence du lauréat. Le prix comprend la prise en charge du voyage, du séjour et des frais d’inscription au congrès.

Le concours est ouvert à tous les professeurs de français langue maternelle, langue seconde ou langue étrangère, quel que soit le contexte d’enseignement (écoles publiques, écoles privées, universités, centres de langue, etc.).

 

 

Περισσότερα

05/07/2018

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κατόπιν παραιτήσεως της κας Ευσταθίας Θεοδωρίδου για προσωπικούς λόγους 

το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ανασυγκροτήθηκε στις 3/7/2018 ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Στυλιανή Λεονάρδου

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαριάννα Λεονάρδου

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Φωστήρα Ιασονίδου

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Απόστολος Ματσάγκος

ΤΑΜΙΑΣ : Αθηνά Παπαδοπούλου

ΜΕΛΟΣ: Αντωνία Δωρικίδου

 ΜΕΛΟΣ: Ασπασία Ιορδανίδου

 

Περισσότερα

16/06/2018

Μετά τη συνεδρίαση για συγκρότηση  την Παρασκευή 15 Ιουνίου το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Στυλιανή Λεονάρδου

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευσταθία Θεοδωρίδου

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Φωστήρα Ιασονίδου

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Μαριάννα Λεονάρδου

ΤΑΜΙΑΣ : Αθηνά Παπαδοπούλου

ΜΕΛΟΣ: Αντωνία Δωρικίδου

 ΜΕΛΟΣ: Ασπασία Ιορδανίδου

 

Περισσότερα

09/06/2018

Συνάδελφοι,

Όποιος εκπαιδευτικός των μη κοινών ειδικοτήτων επιθυμεί να επιδιώξει δικαστικά τον ορθό επανυπολογισμό των μορίων του, θα πρέπει να υποβάλλει την παρακάτω ένσταση στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκει, ζητώντας τον ορθό υπολογισμό των Μορίων Συνθηκών Διαβίωσης του.

Αυτό διότι, σε περίπτωση που ΔΕΝ το πράξει, το γεγονός αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νομικό επιχείρημα από το Υπουργείο ότι έχει αποδεχθεί τον εσφαλμένο υπολογισμό των μορίων του και ΔΕΝ δικαιούται πλέον να ζητά το αντίθετο σε κάποια άλλη χρονική στιγμή.

Επισημαίνεται ότι η παρακάτω ένσταση είναι απαραίτητο να γίνει από όλους όσους επιθυμούν την δικαστική διεκδίκηση του ορθού υπολογισμού, δεδομένου ότι με αυτήν δηλώνουν νόμιμα ότι δεν αποδέχονται τον εσφαλμένο, κατά την δικαστική κρίση, υπολογισμό των μορίων τους και μάλιστα επί ενός επισήμου εγγράφου της διεύθυνσης όπως ο Πίνακας  κατάταξης και υπολογισμού μορίων.

Από δε την απάντηση της διεύθυνσης, η οποία σε κάθε περίπτωση θα είναι αρνητική, ο εκπαιδευτικός θα μπορεί εντός προθεσμίας εξήντα (60) ημερών από την ημέρα γνωστοποιήσεως προς αυτόν της απαντήσεως  να προσφύγει δικαστικά με αίτηση ακύρωσης ενώπιον του κατά τόπο αρμοδίου Διοικητικού Εφετείου.

Επισημαίνεται  και πάλι ότι η παρακάτω ένσταση είναι απαραίτητο να γίνει από όλους όσους επιθυμούν την δικαστική διεκδίκηση του ορθού υπολογισμού, δεδομένου ότι με αυτήν δηλώνουν νόμιμα ότι ΔΕΝ αποδέχονται τον εσφαλμένο, κατά την δικαστική κρίση, υπολογισμό των Μορίων Συνθηκών Διαβίωσης τους και μάλιστα επί ενός επισήμου εγγράφου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως ο πίνακας υπολογισμού μορίων.

Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για διόρθωση του πίνακα με τα σωστά μόρια του καθένα. Οι πίνακες μετά την οριστική τοποθέτηση εφόσον δεν προσβληθούν τα αναφερόμενα στον καθένα μόρια έστω και κατ’ ένσταση «θα κλειδώσουν» με τα ήδη αναφερόμενα μόρια και δεν θα μπορούν να προσβληθούν στο μέλλον.

Αν όμως κατατεθεί ένσταση, μετά και το αποτέλεσμα αυτής της πιλοτικής δίκης, θα μπορούν, (σε περίπτωση απορρίψεως της ενστάσεως τους ),  να διεκδικήσουν δικαστικά τη διόρθωση των μορίων τους στον Πίνακα κατάταξης και να βελτιώσουν κατ’ αντίστοιχο τρόπο την τοποθέτηση τους σύμφωνα με τα μόρια που θα προκύπτουν κατά τον ορθό υπολογισμό που αποφαίνεται η Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης.

To Δ.Σ. του Συλλόγου
 

 

 

Περισσότερα