Nέα - Ανακοινώσεις

17/05/2018

6η ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ

18-19-20 Μαΐου

Ο Σύλλογος Α.P.L.F.  D.U. σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην 6η Γιορτή Πολυγλωσσίας την οποία οργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με θέμα «Η μόρφωση στο δρόμο για τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό» και θα πραγματοποιηθεί στις 18-19-20 Μαΐου στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Σας περιμένουμε όλους στο περίπτερο Γαλλία

Περισσότερα

16/05/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ05 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Την Τρίτη 15/5/2018  μέλη των Δ.Σ. των επιστημονικών ενώσεων των εκπαιδευτικών ΠΕ05 σε συνάντηση που πραγματοποίησαν με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας έλαβαν την διαβεβαίωση ότι το προσεχές χρονικό διάστημα το ΥΠΠΕΘ θα ολοκληρώσει τη διαδικασία απόδοσης των οργανικών θέσεων στους μεταταγμένους συναδέλφους των μη κοινών ειδικοτήτων – όπως αυτές είχαν συσταθεί ανά ειδικότητα και Διεύθυνση Εκπαίδευσης σύμφωνα με το ΦΕΚ 3391/τΒ’/20-10-2016.

Πιο συγκεκριμένα αναμένεται άμεσα να υπογραφεί το ΦΕΚ της απόδοσης των εν λόγω οργανικών θέσεων που επιλύει πλέον οριστικά και βάζει τέρμα στο συνεχές καθεστώς εργασιακής ομηρίας και υπηρεσιακής ανασφάλειας που βίωσαν οι μεταταγμένοι συνάδελφοι μας για μια ολόκληρη πενταετία.

Περισσότερα

16/05/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ05 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Περισσότερα

15/05/2018

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για τα όργανα του A.P.L.F.  έως την Tρίτη  22.05.2018 και ώρα 24.00

Το  Δ.Σ. του A.P.L.F. D.U.  καλεί όσες/όσους συναδέλφους ενδιαφέρονται να υποβάλλουν υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο ή την Εξελεγκτική Επιτροπή   για τη διετία 2018-2020 να αποστείλουν μήνυμα στο info@aplf.gr   μέχρι και την Τρίτη 22.05.2018 και ώρα 24.00.

Στο παραπάνω μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναφέρουν τα εξής στοιχεία:

· Ονοματεπώνυμο:

.  Όργανο (Διοικητικό Συμβούλιο: Δ.Σ. ή Εξελεγκτική Επιτροπή: Ε.Ε.) για το οποίο θέτουν υποψηφιότητα:

     · Τομέα απασχόλησης ( Μόνιμος εκπαιδευτικός εργαζόμενος στη Δημόσια Εκπαίδευση – Μη μόνιμος εργαζόμενος στη Δημόσια Εκπαίδευση ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος ή στην Ιδιωτική Εκπαίδευση με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ή  εργαζόμενος  ως ελεύθερος επαγγελματίας και γενικά Πτυχιούχος Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού με ισότιμο τίτλο σπουδών, πλην ιδιοκτήτη  Φροντιστηρίου.

· Βαθμίδα (για εργαζόμενους στο Δημόσιο):

    · Τηλέφωνο επικοινωνίας:

     . Ε-mail επικοινωνίας :

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

    . Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι οικονομικά τακτοποιημένοι (να έχουν τακτοποιήσει τις συνδρομές τους μέχρι το έτος 2017) ή να εγγραφούν ως νέα μέλη μέχρι την ημέρα κατάθεσης της υποψηφιότητας τους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Περισσότερα

14/05/2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Πτυχιούχων Πανεπιστημίου ( A.P.L.F. D.U. ) σε Τακτική Γενική Συνέλευση και διεξαγωγή των εκλογών για τα όργανα του Συλλόγου  στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Λεωφόρος Στρατού 2.

Ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και διεξαγωγής των εκλογών για τα όργανα του Συλλόγου ορίζεται η Πέμπτη 31 Μαΐου 2018(Γραφείο Συλλόγου στις 16.30).Στην περίπτωση κατά την οποία δεν επιτευχθεί όπως ορίζεται από το άρθρο 29 του Καταστατικού η απαιτούμενη απαρτία, ορίζεται ως ημέρα διεξαγωγής της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης η Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 στις 17.30 ( Αίθουσα Nehama, 2ος  όροφος).

Θέματα:

           - Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ.

- Εκλογή  Νέου Δ.Σ.

- Εκλογή Νέας Ε.Ε.»

Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Καταστατικού του Συλλόγου και απόφαση του ΔΣ, δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μέχρι και το έτος 2017 και τα νέα μέλη που θα εγγραφούν μέχρι την ημέρα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Δικαίωμα εκλέγεσθαι και κατάθεσης δήλωσης της υποψηφιότητάς τους για τα όργανα του Συλλόγου (καταληκτική ημερομηνία 22 Μαΐου ώρα 24.00) έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μέχρι και το έτος 2017 και τα νέα μέλη που θα εγγραφούν μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης της υποψηφιότητάς τους

Δικαίωμαεκλέγειν, για τα όργανα του Συλλόγου έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μέχρι και το έτος 2017 και τα νέα μέλη που θα εγγραφούν μέχρι την ημέρα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Σύμφωνα με το Καταστατικό, άρθρο 29,τα μέλη που (τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μέχρι και το έτος 2017 και τα νέα μέλη που θα εγγραφούν μέλη του Συλλόγου) κατοικούν εκτός της έδρας του Συλλόγου (Θεσσαλονίκη) μπορούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την εκλογή των οργάνων του Συλλόγου  - του νέου Δ.Σ. και της νέας Ε.Ε. - δια αλληλογραφίας, αποστέλλοντας τα ψηφοδέλτια που θα λάβουν.

Οδηγίες για ψηφοφορία με αλληλογραφία

Το εκτός έδρας του Συλλόγου, τακτικό μέλος, μπορεί να στείλει το ψηφοδέλτιο με σταυροδοσία προτίμησής του, μέσα στο μικρό φάκελο που εσωκλείεται στην παρούσα αλληλογραφία. Επάνω στο μικρό φάκελο δεν θα αναγραφεί κανένα στοιχείο . Στη συνέχεια , θα τοποθετήσει το μικρό φάκελο με το συμπληρωμένο ψηφοδέλτιο μέσα σε άλλο φάκελο στο πίσω μέρος του οποίου θα αναγράψει τη λέξη ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ και τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ του και θα τον ταχυδρομήσει έγκαιρα , στα γραφεία του Συλλόγου , Λεωφόρος Στρατού 2 , ΤΚ 54640 Θεσσαλονίκη.

Εφόσον παραληφθεί ΕΓΚΑΙΡΑ, μέχρι και την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογώναπό το Διοικητικό Συμβούλιο, θα παραδοθεί στην Εφορευτική Επιτροπή, η οποία θα ανοίξει την ημέρα των εκλογών τους εξωτερικούς φακέλους και θα ρίξει τους μικρούς κλειστούς λευκούς φακέλους που θα περιέχουν το ψηφοδέλτιο μέσα στην κάλπη ( άρθρο  29 του καταστατικού).

Παρακαλούνται όσα μέλη δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένα να φροντίσουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι του Συλλόγου δηλαδή την συνδρομή του έτους / των ετών που τυχόν οφείλουνέτσι ώστε  να έχουν δικαίωμα ψήφου στη ΓΣ.

Πληροφορίες
τηλ. 2310844911
email info@aplf.gr
website www.aplf.gr

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

         Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Περισσότερα

10/05/2018

Το Σωματείο Φίλων Κ.Ι.Θ., σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Ωραιοκάστρου,

παρουσιάζει το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, πάντα στις 8μμ,

στο θέατρο του ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

τη θεατρική παράσταση

ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΑΣΘΕΝΗΣ του Μολιέρου,

σε σκηνοθεσία  - θεατρική διδασκαλία Νέλλυς Δελή.

Σκηνικά – κοστούμια Νίκου Ιγνατιάδη

Χορογραφίες Σοφία Χατζήδου

Φωτογραφία Μάριου Λιάκου

 

Η είσοδος είναι 5 ευρώ, υπέρ των σκοπών του Σωματείου Φίλων Κ.Ι.Θ.

 

Περισσότερα

01/05/2018

29/04/2018

15ème Salon international du livre de Thessalonique

HELEXPO

HELEXPO, Avenue Egnatia 154 (à 20 mn à pieds du centre)

3-6 MAI 2018

Περισσότερα

25/04/2018

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: Διδασκαλία της 2ης Ξένης Γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2018-2019 

 

Περισσότερα

20/04/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΜΑΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ο πίνακας με τα Εξεταστικά Κέντρα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Μαίου 2018 και η κατανομή υποψηφίων σε αυτά.

 

 

Περισσότερα