Nέα - Ανακοινώσεις

27/12/2017

Ψήφισμα του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας για την Πιστοποίηση Παιδαγωγικής-Διδακτικής Επάρκειας

Με αφορμή τη δημοσίευση του Νόμου 4485/2017 του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, και συγκεκριμένα το άρθρο 83, § 13, βάσει του οποίου αναστέλλεται η χορήγηση Πιστοποίησης Παιδαγωγικής-Διδακτικής Επάρκειας στους αποφοίτους τους Τμήματός μας (ΦΕΚ 2977/4-11-2014 για τους εισακτέους ακαδ. έτους 2013-2014 και εφεξής), και των συνακόλουθων πρωτοβουλιών του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) να εισηγηθεί νέα νομοθετική ρύθμιση του θέματος, τα Μέλη του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, στην 6η Συνέλευση του Σώματος (Συνεδρία της 11ης Δεκεμβρίου 2017), αποφάσισαν ομόφωνα να δηλώσουν την αντίθεσή τους στις ενέργειες αυτές, οι οποίες γίνονται ερήμην των επί της ύλης αρμοδίων και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη της περιπτώσεις εκείνες που έχουν ήδη λάβει διαπιστωτική πράξη για τη χορήγηση της ως άνω Πιστοποίησης.

Περισσότερα

26/12/2017

Chers professeurs,

Le prochain numéro (No 8) de la revue électronique Communication sera dédié au jeu et au ludique en classe de FLE. Si vous avez déjà préparé des activités ludiques pour vos élèves et que vous vouliez partager cette expérience avec vos collègues, vous pouvez soumettre votre article en français, avant le 15 février 2018, sous fichier joint de format .doc non protégé, à l’adresse info@aplf.gr ou pkrystalli@gmail.com.

Les textes proposés à la publication ne devront pas dépasser les 10 pages tableaux, notes, références bibliographiques y compris.

Le Comité de rédaction

 
 
 

Περισσότερα

23/12/2017

17/12/2017

AUTH-PLURILANG HOLIDAYS

Εκπαιδευτικά Πολυγλωσσικά και Πολυπολιτισμικά Εργαστήρια για Παιδιά

στις διακοπές των Χριστουγέννων

Η ερευνητική ομάδα "Pluralités" του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει και φέτος κατά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές πολυγλωσσικά και πολυπολιτισμικά εργαστήρια για μαθητές νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Στα εργαστήρια αυτά πραγματοποιούνται πολυγλωσσικές και πολυπολιτισμικές δραστηριότητες, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο των Πλουραλιστικών Προσεγγίσεων στην Εκπαίδευση και βασίζονται στην εμπλοκή διαφόρων γλωσσών και πολιτισμών και στην αποδοχή της διαφορετικότητας.

Με τη χρήση σύγχρονων μέσων διδασκαλίας και μέσα από ποικίλες παιγνιώδεις δραστηριότητες όπως μαγειρική, ζωγραφική, επιτραπέζια παιχνίδια, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και τραγούδια τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφορετικές γλώσσες και πολιτισμούς, εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και ευαισθητοποιούνται στη γλωσσική και πολιτισμική ποικιλομορφία των σύγχρονων κοινωνιών.

Για κάθε τάξη προτείνονται διαφορετικές δραστηριότητες, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, τα οποία χωρίζονται σε ομάδες των 15 περίπου ατόμων.

Τα εργαστήρια στελεχώνονται από ομάδα έμπειρων εκπαιδευτικών με εξειδίκευση στη πολυγλωσσία και στη γλωσσική εκπαίδευση.

Προτείνονται 2 περίοδοι δράσεων με δυνατότητα παρακολούθησης και των δύο :

α) 27-29 Δεκεμβρίου 2017  

β) 03-05 Ιανουαρίου 2018

Η διάρκεια του προγράμματος και για τις 2 δράσεις θα είναι 08.00 – 16.00.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50 Ευρώ για το ένα τριήμερο και στα 80 Ευρώ για τα 2 τριήμερα.

Για τη συμμετοχή 2 αδερφών στο πρόγραμμα το κόστος διαμορφώνεται στα 80 Ευρώ για ένα τριήμερο και στα 140 Ευρώ για τα δύο τριήμερα.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου 2017 συμπληρώνοντας τη φόρμα στον σύνδεσμο:

http://www.authplurilang.web.auth.gr/?page_id=34

Για περισσότερες πληροφορίες

http://pluralites.web.auth.gr/el/auth-plurilang-kids/auth-plurilang-holidays/

Περισσότερα

14/12/2017

13/12/2017

 
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του πολιτική παρουσιάζει θεατροποιημένα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Οι Άθλιοι», του Βίκτορα Ουγκώ σε διασκευή  και  σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία με την υποστήριξη των Δήμων. 

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν!

Μπορείτε να κατεβάσετε την απαραίτητη φόρμα συμμετοχής από εδώ και να την στείλετε συμπληρωμένη στα e-mail athanasia.androni@gmail.com και a.samartzidou@ntng.gr.
http://www.ntng.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=2&production=44090

Περισσότερα

23/11/2017

Διευκρινίσεις για την υποβολή αιτήσεων μετάθεσης και τοποθέτησης εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε Πειραματικά ή Πρότυπα Σχολεία 

Περισσότερα

22/11/2017

INVITATION

Le Recteur de l'Université Démocrite de Thrace, le professeur Stavros Touloupidis 
et 
la Présidente du Département d'études grecques Maria Tziatzi 

vous invitent

 

à la cérémonie de la remise  du titre de Docteur Honoris Causa du Département d' Études Grecques de la Faculté des Lettres et des Sciences Humaines de l'Université Démocrite de Thrace

Marie-Paule Masson

Professeur émérite de langue et littérature néo helléniques de l'Université Paul-Valéry, Montpellier 3 

Mardi 5 décembre 2017  à 18h30

Amphithéâtre central du campus, Komotini

Περισσότερα

19/11/2017

 

Αγαπητoί συνάδελφοι

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17.30-20.30 στην αίθουσα 22 του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης μαζί με την Φανή Μπαχτσέ εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ08 για να κατασκευάσουμε μαζί απλές χριστουγεννιάτικες δημιουργίες τις οποίες μπορείτε να μοιραστείτε με τους μικρούς μαθητές σας ενόψει των εορτών που έρχονται.

Για δηλώσεις συμμετοχής:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfSmN1hejEP

Jy6TtE2eWhP6Z7OyzwEewYgPXwpiLoCNCyDHng/viewform?usp=sf_link

       Με εκτίμηση

     Βαρβάρα Χ. Χρυσάφη

Σχολική Σύμβουλος ΠΕ05 Κ. Μακεδονίας

Περισσότερα

13/11/2017