Nέα - Ανακοινώσεις

17/12/2017

AUTH-PLURILANG HOLIDAYS

Εκπαιδευτικά Πολυγλωσσικά και Πολυπολιτισμικά Εργαστήρια για Παιδιά

στις διακοπές των Χριστουγέννων

Η ερευνητική ομάδα "Pluralités" του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει και φέτος κατά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές πολυγλωσσικά και πολυπολιτισμικά εργαστήρια για μαθητές νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Στα εργαστήρια αυτά πραγματοποιούνται πολυγλωσσικές και πολυπολιτισμικές δραστηριότητες, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο των Πλουραλιστικών Προσεγγίσεων στην Εκπαίδευση και βασίζονται στην εμπλοκή διαφόρων γλωσσών και πολιτισμών και στην αποδοχή της διαφορετικότητας.

Με τη χρήση σύγχρονων μέσων διδασκαλίας και μέσα από ποικίλες παιγνιώδεις δραστηριότητες όπως μαγειρική, ζωγραφική, επιτραπέζια παιχνίδια, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και τραγούδια τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφορετικές γλώσσες και πολιτισμούς, εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και ευαισθητοποιούνται στη γλωσσική και πολιτισμική ποικιλομορφία των σύγχρονων κοινωνιών.

Για κάθε τάξη προτείνονται διαφορετικές δραστηριότητες, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, τα οποία χωρίζονται σε ομάδες των 15 περίπου ατόμων.

Τα εργαστήρια στελεχώνονται από ομάδα έμπειρων εκπαιδευτικών με εξειδίκευση στη πολυγλωσσία και στη γλωσσική εκπαίδευση.

Προτείνονται 2 περίοδοι δράσεων με δυνατότητα παρακολούθησης και των δύο :

α) 27-29 Δεκεμβρίου 2017  

β) 03-05 Ιανουαρίου 2018

Η διάρκεια του προγράμματος και για τις 2 δράσεις θα είναι 08.00 – 16.00.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50 Ευρώ για το ένα τριήμερο και στα 80 Ευρώ για τα 2 τριήμερα.

Για τη συμμετοχή 2 αδερφών στο πρόγραμμα το κόστος διαμορφώνεται στα 80 Ευρώ για ένα τριήμερο και στα 140 Ευρώ για τα δύο τριήμερα.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου 2017 συμπληρώνοντας τη φόρμα στον σύνδεσμο:

http://www.authplurilang.web.auth.gr/?page_id=34

Για περισσότερες πληροφορίες

http://pluralites.web.auth.gr/el/auth-plurilang-kids/auth-plurilang-holidays/

Περισσότερα

14/12/2017

13/12/2017

 
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του πολιτική παρουσιάζει θεατροποιημένα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Οι Άθλιοι», του Βίκτορα Ουγκώ σε διασκευή  και  σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία με την υποστήριξη των Δήμων. 

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν!

Μπορείτε να κατεβάσετε την απαραίτητη φόρμα συμμετοχής από εδώ και να την στείλετε συμπληρωμένη στα e-mail athanasia.androni@gmail.com και a.samartzidou@ntng.gr.
http://www.ntng.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=2&production=44090

Περισσότερα

23/11/2017

Διευκρινίσεις για την υποβολή αιτήσεων μετάθεσης και τοποθέτησης εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε Πειραματικά ή Πρότυπα Σχολεία 

Περισσότερα

22/11/2017

INVITATION

Le Recteur de l'Université Démocrite de Thrace, le professeur Stavros Touloupidis 
et 
la Présidente du Département d'études grecques Maria Tziatzi 

vous invitent

 

à la cérémonie de la remise  du titre de Docteur Honoris Causa du Département d' Études Grecques de la Faculté des Lettres et des Sciences Humaines de l'Université Démocrite de Thrace

Marie-Paule Masson

Professeur émérite de langue et littérature néo helléniques de l'Université Paul-Valéry, Montpellier 3 

Mardi 5 décembre 2017  à 18h30

Amphithéâtre central du campus, Komotini

Περισσότερα

19/11/2017

 

Αγαπητoί συνάδελφοι

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17.30-20.30 στην αίθουσα 22 του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης μαζί με την Φανή Μπαχτσέ εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ08 για να κατασκευάσουμε μαζί απλές χριστουγεννιάτικες δημιουργίες τις οποίες μπορείτε να μοιραστείτε με τους μικρούς μαθητές σας ενόψει των εορτών που έρχονται.

Για δηλώσεις συμμετοχής:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfSmN1hejEP

Jy6TtE2eWhP6Z7OyzwEewYgPXwpiLoCNCyDHng/viewform?usp=sf_link

       Με εκτίμηση

     Βαρβάρα Χ. Χρυσάφη

Σχολική Σύμβουλος ΠΕ05 Κ. Μακεδονίας

Περισσότερα

13/11/2017

07/11/2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ Β’ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣE ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Συνάδελφοι,

 Το πρόβλημα της έλλειψης  βιβλίων  Β΄ Ξένης Γλώσσας, ( Γαλλικής – Γερμανικής) , ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ  των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  εκτός από  αυτά του Δήμου Θεσσαλονίκης μετά από σχετική  ενημέρωση από συναδέλφους και Διευθυντές Δημοτικών  Σχολείων  υφίσταται  ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ  των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου Καλαμαριάς.

Κατόπιν τούτου σήμερα Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 επικοινώνησα τηλεφωνικά με  το Γραφείο των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Καλαμαριάς.

Περισσότερα

06/11/2017

Εγκύκλιος μεταθέσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2017-2018 

Το Yπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων κατά το σχολικό έτος 2017-2018, κ α λ ε ί τους εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις ακόλουθες κατηγορίες μεταθέσεων:

α) γενικές από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης,

β) σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ, γ) στα Μουσικά Σχολεία, δ) στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, ε) στα Πειραματικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και στ) αμοιβαίες από περιοχή σε περιοχή 



 

Περισσότερα

06/11/2017

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2017-18

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων κατά το σχολικό έτος 2017-2018, κ α λ ε ί τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις ακόλουθες κατηγορίες μεταθέσεων: α) γενικές από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης, β) σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ, γ) στα Πειραματικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, δ) στα Μειονοτικά Σχολεία και ε) αμοιβαίες από περιοχή σε περιοχή.



 

Περισσότερα