Nέα - Ανακοινώσεις

27/10/2021

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου A.P.L.F. – D.U.
 
Προς : Διεύθυνση Π. Ε. Αν. Θεσσαλονίκης
Κοιν. : Περιφερειακή Διεύθυνση Π. και Δ. Ε. Κεντρικής Μακεδονίας
Γραφείο Υφυπουργού Υ.ΠΑΙ.Θ.
Για μία ακόμη ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ σχολική χρονιά, την πέμπτη (5η), παρατηρείται το φαινόμενο της μεγάλης καθυστέρησης έγκρισης παραγγελίας των βιβλίων Β΄ Ξένης Γλώσσας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Καθώς και για την τρέχουσα σχολική χρονιά υφίσταται δικαιολογημένη ανησυχία εξ αιτίας του πραγματικού προβλήματος διδασκαλίας της Β΄ Ξένης Γλώσσας λόγω ελλείψεως των σχετικών βιβλίων Γαλλικής - Γερμανικής που αφορά τόσο στους διδάσκοντες όσο και στους διδασκόμενους μαθητές, κρίνεται αναγκαία τόσο η έκφραση έντονης διαμαρτυρίας προς τους αρμοδίους όσο και η ενημέρωση των συναδέλφων για τις ενέργειες επίλυσης του από την πλευρά του Συλλόγου.
Η Πρόεδρος και εκπρόσωπος του Συλλόγου επικοινώνησε πολλές φορές - από τα μέσα Σεπτεμβρίου - με τους υπαλλήλους του αρμόδιου Γραφείου της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης θέτοντας το θέμα της ελλείψεως των ξενόγλωσσων βιβλίων και το πρόβλημα που δημιουργείται στη διδασκαλία του μαθήματος της Δεύτερης Ξένης Γλώσσας.
Η ενημέρωση από την πλευρά των αρμοδίων γραφείων των Δήμων που υπάγονται ως προς τα Δημοτικά σχολεία τους στη δικαιοδοσία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Ανατολικής Θεσσαλονίκης ήταν ότι έχουν πραγματοποιήσει τα δέοντα και οι Δήμοι που ανήκουν στην Ανατολική Θεσσαλονίκη έχουν καταθέσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών για την αγορά των βιβλίων Β΄ Ξένης Γλώσσας.
Επισημάναμε τόσο στον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Μπαχαράκη, στο αρμόδιο γραφείο της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης όσο και στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαυρίδη ότι σε όλες τις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και αυτής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Δυτικής Θεσσαλονίκης οι αρμόδιοι αναλαμβάνοντας τις ευθύνες κοινοποίησαν τη σχετική εντολή στις σχολικές μονάδες, ακολούθησαν οι παραγγελίες των βιβλίων και η διανομή τους στους μαθητές προς το τέλος Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα στη διδασκαλία του μαθήματος της Δεύτερης ξένης γλώσσας.
Η ΜΗ ΔΙΑΝΟΜΗ των ξενόγλωσσων βιβλίων για τη διδασκαλία του μαθήματος της Δεύτερης Ξένης Γλώσσας ΣΕ ΟΛΕΣ τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Ανατολικής Θεσσαλονίκης συνεπάγεται συγκεκριμένες ευθύνες με ονοματεπώνυμο αφού λειτουργεί σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας διδασκαλίας της Δεύτερης Ξένης Γλώσσας και ως εκ τούτου της Γαλλικής, του ΣΥΝΟΛΟΥ των μαθητών και των διδασκόντων.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ (5η) ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ σχολική χρονιά, παρατηρείται το φαινόμενο της μεγάλης καθυστέρησης έγκρισης παραγγελίας των βιβλίων Β΄ Ξένης Γλώσσας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
ΖΗΤΟΥΜΕ από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Ανατολικής Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της, να εγκρίνει και να κοινοποιήσει ΑΜΕΣΑ το σχετικό έγγραφο στο ΣΥΝΟΛΟ των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας της για την αγορά και διανομή των αναγκαίων βιβλίων για την απρόσκοπτη διδασκαλία της Δεύτερης Ξένης Γλώσσας.
ΚΑΛΟΥΜΕ την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ως εποπτεύουσα Αρχή να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες ώστε να εγκριθεί ΑΜΕΣΑ η αγορά και διανομή των αναγκαίων βιβλίων για την απρόσκοπτη διδασκαλία της Δεύτερης Ξένης Γλώσσας στους μαθητές και τους διδάσκοντες στο ΣΥΝΟΛΟ των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ για μία ακόμη φορά στους αρμόδιους της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ότι ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και οι μαθητές των σχολικών μονάδων της προαναφερθείσας Διεύθυνσης στερούμενοι των κατάλληλων εγχειριδίων Δεύτερης Ξένης Γλώσσας ΜΕΙΟΝΕΚΤΟΥΝ ως προς την εκμάθηση της έναντι των υπολοίπων τουλάχιστον στη γεωγραφική Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας ανεξαρτήτως οποιασδήποτε δικαιολογίας η οποία παραδόξως ΔΕΝ ισχύει και ΔΕΝ ίσχυσε για όλες τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της εν λόγω γεωγραφικής Περιφέρειας.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Στυλιανή Λεονάρδου Φωστήρα Ιασονίδου

Περισσότερα

22/10/2021

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ05

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε 18 προσλήψεις εκπαιδευτικών ΠΕ05 Γαλλικής γλώσσας ως προσωρινών αναπληρωτών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, εκ των οποίων οι 15 ΑΠΩ και οι 3 ΑΜΩ.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΗ :

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021.

Περισσότερα

COMMUNICATION 12-13
COMMUNICATION 12-13

16/10/2021

Chers collègues,

Le nouveau numéro de la revue électronique, «COMMUNICATION», accessible gratuitement à tous les collègues, renouvelé, vient de sortir.

Nous remercions Mme Danaé Ioakimidis, chargée de mission pour le français de l’Institut Français de Thessalonique de sa contribution énorme à son nouvel aspect.

BONNE LECTURE 

Περισσότερα

27/09/2021

Προσλήψεις εκπαιδευτικών ΠΕ05 Γαλλικής γλώσσας στη Β' φάση, ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το διδακτικό έτος 2021-2022. - ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ Εκπαίδευση : 4 Α.Π.Ω. και 33 Α.Μ.Ω.

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ Εκπαίδευση : 2 Α.Μ.Ω.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021.

Επί της διαδικασίας τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες (για τις περιπτώσεις που απαιτείται) και ανάληψης υπηρεσίας, οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να ανατρέξουν στην διεύθυνση www.minedu.gov.gr/anaplirotes όπου έχουν αναρτηθεί οι απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Περισσότερα

20/09/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το ετήσιο Σεμινάριο επ’ ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους 2021-2022 του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου (A.P.L.F. – D.U.) με συνδιοργανωτές το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
▪️ Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με μεγάλη επιτυχία το ετήσιο Σεμινάριο επ’ ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους 2021 -2022 που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου (A.P.L.F. – D.U.) σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης με τίτλο «Η Γαλλική γλώσσα, άνοιγμα προς την Ευρώπη και τον κόσμο»
▪️ Το σεμινάριο αποτέλεσε μια ευκαιρία διαδικτυακής συνάντησης των εκπαιδευτικών της Γαλλικής γλώσσας ενώ εκλεκτοί εισηγητές από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και χώρες του εξωτερικού προσκλήθηκαν και πραγματοποίησαν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σχετικά με το ρόλο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και τις διαφορετικές προσεγγίσεις της στην τάξη των Γαλλικών μέσω της διδασκαλίας της λογοτεχνίας, την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, (e - twinning, erasmus ) και των ανταλλαγών σχολικών τάξεων, την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σε Εθνικούς και Παγκόσμιους διαγωνισμούς, αναδεικνύοντας ένα ακόμη κίνητρο για τους μαθητές για την εκμάθηση της Γαλλικής γλώσσας που ανοίγει τους ορίζοντές τους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο για σπουδές, επαγγελματική εγκατάσταση, πολιτιστικές ανταλλαγές και επαφές.
▪️ Ευχαριστούμε θερμά το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης για την εξαιρετική συνεργασία στη διοργάνωση του σεμιναρίου.
▪️ Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κα Sandrine Mouchet, Γενική Πρόξενο της Γαλλίας και Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, την κα Véronique Bruez, Aκόλουθος Εκπαιδευτικής Συνεργασίας για τη Γαλλική γλώσσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, την κα Σωτηράκη Ματίνα εκπρόσωπο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την κα Αγγελική Κοφίδου Συντονίστρια Εκπαίδευσης της Γαλλικής γλώσσας Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας που μας τίμησαν με την διαδικτυακή τους παρουσία και απηύθυναν χαιρετισμό.
▪️ Επίσης ευχαριστούμε τους εξαιρετικούς εισηγητές μας κ. Μichel Boiron, Γενικό Διευθυντή του Cavillam, κ. Giedo Custers, Πρόεδρος της Επιτροπής της Δυτικής Ευρώπης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας, κα Σοφία Μπαρουτσάκη, εκπαιδευτικό Γαλλικής γλώσσας και Επίτιμη Πρόξενο Λέσβου και Λήμνου- Βορείου Αιγαίου, Κυρίες Εύη Κύζα και Κρυσταλλία Στάικου, υπεύθυνες για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κα Εριέττα Βουράκη, Υπεύθυνη για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, κα Σοφία Αργυροπούλου εκπαιδευτικό Γαλλικής γλώσσας στο Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού της Τυνησίας, κα Αναστασία Μανά, εκπαιδευτικό της Γαλλικής γλώσσας στη Δευτεροβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση της Ελλάδας, τον κ. François Aune εκπαιδευτικό Γαλλικής γλώσσας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Γαλλίας και συντονιστή προγράμματος erasmus, τις κυρίες Φωστήρα Ιασονίδου, Ματούλα Μακρυπούλια και Χριστίνα Χατζηπαντελή εκπαιδευτικούς της Γαλλικής γλώσσας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τις κυρίες Μαρία Καμηλιέρη και Όλγα Άγγου εκπαιδευτικούς της Γαλλικής γλώσσας της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί, την κα Κωνσταντίνα Μαριβίδου, εκπαιδευτικό Γαλλικής γλώσσας του Κολλεγίου Δελασάλ την κα Δανάη Ιωακειμίδου, Υπεύθυνη Συνεργασίας για τη Γαλλική γλώσσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
▪️ Ξεχωριστές ευχαριστίες και όλους τους εκπαιδευτικούς Γαλλικής γλώσσας οι οποίοι συνετέλεσαν με τη μεγάλη συμμετοχή τους στην επιτυχία του.
▪️ Η μεγάλη διαδικτυακή συμμετοχή εισηγητών και εκπαιδευτικών Γαλλικής γλώσσας από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο σεμινάριο αυτό έστειλε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εκπαιδευτικοί της Γαλλικής γλώσσας αγαπούνε και ενδιαφέρονται για το γνωστικό αντικείμενο τους, τη Γαλλική γλώσσα και τη βελτιστοποίηση της διδασκαλίας της στους μαθητές τους ώστε η γνώση της να αποτελέσει εφόδιο τους για το άνοιγμα των οριζόντων τους προς την Ευρώπη και τον κόσμο.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του Συλλόγου A.P.L.F. – D.U.

Περισσότερα

08/09/2021

A.P.L.F. - D.U. - Consulat Général de France - I.F.Thessalonique
???? Séminaire de rentrée
▪️ Samedi 18 septembre 2021
Chères et chers collègues,
L’Association des Professeurs de Langue et de Littérature Françaises Diplomés des Universités (A.P.L.F. – D.U. Thessalonique – Grèce) en collaboration avec le Consulat Général de France et l’Institut Français de Thessalonique organise une journée de formation à distance qui aura lieu le samedi 18 septembre 2021 de 8.30 – 15.00 heures.
???? Les interventions sont ouvertes aux membres, enseignants et étudiants, ayant acquitté leur cotisation 2021.
❗️ Des attestations de participation seront envoyées par courriel à tous les participants.

Περισσότερα

08/09/2021

A.P.L.F. - D.U. - I.F.Thessalonique

Séminaire de rentrée 2021

???? SALON DU LIVRE VIRTUEL

???? Vendredi 17 septembre 2021 de 14.00 à 19.00 heures

???? Inscriptions: https://forms.gle/uc3SRHcCTrSiNt4p9

 

 

Περισσότερα

24/08/2021

ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Όσα έχουμε υποχρέωση να γνωρίζουμε σχετικά με τα προσόντα, τα κριτήρια επιλογής, την αξιολόγηση των  προσώπων υπό την διοίκηση και εποπτεία των οποίων βρισκόμαστε ως εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της παροχής υπηρεσίας εκπαιδευτικού έργου !

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4823/2021 ΦΕΚ 136/Α/3-8-2021

«Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις».

Περισσότερα

18/08/2021

Α. Οργανικά και λειτουργικά κενά

Β. Σειρά πραγματοποίησης υπηρεσιακών μεταβολών. Προσλήψεις αναπληρωτών πραγματοποιούνται  στα εναπομείναντα λειτουργικά κενά αφού προηγηθεί το σύνολο των προβλεπόμενων υπηρεσιακών μεταβολών και τοποθετήσεων (βλέπε παρακάτω αντίστοιχο κεφάλαιο)

Γ. Μόρια μεταθέσεων, (αποτελούν κριτήριο για τις μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις σε οργανικά κενά), μόρια αποσπάσεων (αποτελούν κριτήριο για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και για τις τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά) και ειδικές κατηγορίες.

Περισσότερα

02/08/2021

Διορισμοί Εκπαιδευτικών 2021: Δείτε αναλυτικά τα ονόματα των εγγεγραμμένων στους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α΄ του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών ΠΕ05 Γαλλικής γλώσσας που διορίζονται σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
 Όλα τα ονόματα σε Πίνακα Execel στην υπερσύνδεση
 Μετά τη δημοσίευση της απόφασης διορισμών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα ακολουθήσει νεότερο Δελτίο Τύπου, με το οποίο θα ενημερωθούν οι διοριζόμενοι για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες οφείλουν να παρουσιαστούν για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας.

Περισσότερα